Política 12/07/2018

El servei de bus a la zona de Favàritx registra gairebé 2.000 usuaris en el primer mes

El servei funciona des de l'1 de juny de manera excepcional mentre no es pugui disposar d'una zona d'estacionament transitòria o definitiva

Iván Martín
1 min
La zona del far de Favàritx desperta l'atenció de milers de visitants que aprofiten per gaudir de les diverses platges verges.

MaóBalanç positiu del Departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca una vegada conegudes les primeres dades del servei d'autobús a la zona de Favàritx. Durant el primer mes, 1.995 persones han emprat l'alternativa del transport públic per accedir a una de les ubicacions més massificades a l'illa. Les dades han estat facilitades per l'empresa adjudicatària del servei, Autos Fornells.

Cal recordar que aquest servei funciona des de l'1 de juny de manera excepcional, mentre no es pugui disposar d'una zona d'estacionament transitòria o definitiva. L’objectiu d’aquest servei és garantir tant als residents com als visitants l'accés a Favàritx, que mai no ha disposat de zones d'estacionament regulades, i evitar els problemes que hi podria haver hagut enguany si no s'hagués pres aquesta mesura.

Als 1.995 usuaris se’ls ha d'afegir els que hi han accedit amb taxi o transport discrecional i empreses de turisme actiu que sumen, només en el mes de juny, 448 persones més. Cal destacar que durant els deu primers dies de juliol els usuaris de la línia han augmentat notablement i ara hi ha un total de 1.327 usuaris, una mitjana de 133 cada dia.

La demanda ha estat variable en funció del temps. El dia àlgid va ser el 4 de juliol, amb 227 passatgers. La demanda d’anada i tornada s’ha concentrat entre les 11 h i les 19 h, repartida de manera molt lineal. Per altra banda, el dia 15 de juny varen començar a operar les freqüències de temporada alta, passant de 6 a 13 sortides i tornades diàries, cosa que representa aproximadament un autobús cada hora.

stats