Política 18/10/2019

Presó provisional per a dos detinguts més durant els aldarulls a Barcelona

Vint arrestats més queden en llibertat a Barcelona, Lleida i Girona però no poden manifestar-se

Ara
2 min
Nit de disturbis ahir a Barcelona amb rèpliques a Tarragona, Girona i Lleida

BarcelonaNou dels detinguts pels aldarulls posteriors a les diferents protestes per la sentència del Procés que s'estan produint durant aquesta setmana a Catalunya han ingressat a la presó preventivament. Els últims són dos joves arrestats pels disturbis a la ciutat de Barcelona la nit de dimecres a dijous. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat de guàrdia ha decretat el seu ingrés provisional entre reixes sense fiança. Els investiguen per desordres, danys, atemptats i manifestació il·lícita.

Aquest divendres han passat a disposició dels jutjats de Barcelona dotze arrestats. Fora dels dos que ingressaran entre reixes preventivament, el jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs els altres deu, tot i que els ha retirat el passaport, els prohibeix sortir del país i participar en qualsevol manifestació i concentració mentre duri la investigació. Es tracta d'una mesura cautelar que s'ha repetit aquesta setmana respecte dels arrestats durant els aldarulls. Aquest mateix divendres una jutge de Lleida ha deixat en llibertat amb càrrecs sis dels arrestats dimecres pels aldarulls però els prohibeix acostar-se a la Subdelegació del govern espanyol i a la seu de la Delegació Provincial d'Hisenda, els dos punts on es van produir els incidents.

En concret, a quatre d'ells els prohibeix acostar-se a 500 metres de la Subdelegació; a un altre li impedeix acostar-se a 200 metres de la Delegació Provincial d'Hisenda, a l'exterior de la qual es va produir un incendi, i al sisè li prohibeix acostar-se a tots dos punts. Aquesta mateixa ordre d'allunyament ja es va dictar dijous contra vuit dels arrestats per la primera nit d'aldarulls a la ciutat, tot i que en aquest cas només els van allunyar 500 metres de l'edifici de la Subdelegació del govern espanyol.

També un altre jutge a Girona ha decretat llibertat provisional per a quatre arrestats més, però els prohibeix acudir a reunions, manifestacions, actes de protesta, actes multitudinaris o congregacions mentre duri la investigació. La mesura va acompanyada de l'obligació de mantenir-se allunyat d'aquests actes i de les persones que els integren en un quilòmetre i mig.

Des de dimecres han passat a disposició judicial 40 persones detingudes arran dels aldarulls posteriors a les diferents protestes que s'han fet des de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. Nou d'aquestes persones han ingressat preventivament a la presó i 31 han quedat en llibertat amb càrrecs, tot i que en 29 dels casos se'ls ha imposat una ordre d'allunyament d'algun punt on es van produir incidents o directament del conjunt de protestes que es puguin produir.

stats