Política 26/05/2021

MÉS aconsegueix que el Senat aprovi una moció per impulsar el tren de Llevant amb el suport del PSIB

La iniciativa inclou diverses mesures per afavorir la mobilitat terrestre, marítima i aèria a les Balears

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal al Senat

PalmaMÉS ha aconseguit que el Senat aprovi una moció que podria ser clau per fer realitat alguns projectes de mobilitat, com el tren de Llevant. La proposta ha rebut, entre d'altres, el suport del PSIB i només ha tingut les abstencions del PP i el PNB. Així, el Senat ha aprovat aquesta moció, que conté una bateria de quinze propostes per afavorir la mobilitat terrestre, marítima i aèria a les Illes Balears i les Illes Canàries.

El senador autonòmic Vicenç Vidal ha celebrat l'aprovació de la moció, la qual ha qualificat d'"històrica", i ha remarcat la ferma aposta dels ecosobiranistes per garantir la igualtat entre els illencs i la resta de residents de l'Estat en matèria de mobilitat. Vidal ha criticat que el Partit Popular s'hagi abstingut a una moció clau per al futur de les Illes i ha acusat els populars de "poca sensibilitat amb l'Arxipèlag" i de mantenir "un posicionament extremadament demagògic".

Pel que fa al transport aeri, la moció aposta per potenciar les connexions interinsulars i de Menorca amb la Península, per l'oposició a l'ampliació de l'aeroport de Palma i per uns aeroports sense barreres arquitectòniques. En matèria de transport marítim, Vidal ha destacat que aquesta moció remarca la importància del compliment de l'article 11 del Règim Especial de Balears, que protegeix les bonificacions al transport de mercaderies de les Illes amb el continent, a més de reclamar que s'implantin protocols de bioseguretat per evitar l'entrada d'espècies invasives als ports de les Illes Balears.

En el cas del transport terrestre, el senador autonòmic ha destacat que aquesta moció suposa una passa més per impulsar el tren de Llevant i el tramvia de la badia de Palma", a més del "pagament del deute que manté l'Estat amb les Illes Balears pel que fa a carreteres.

stats