Política 20/06/2018

Ciutadans demana a Cort que derogui la zonificació que prohibeix el lloguer turístic a Palma

En la segona jornada del debat de política general de la ciutat, el portaveu de la formació, Josep Lluís Bauzà, també ha exigit a Cort que compleixi els terminis acordats per a la concessió dels fons de capitalitat

Aina Riera Serra
2 min
Segona jornada del Debat de l'Estat sobre la Ciutat

PalmaDurant la segona jornada del Debat sobre l'Estat de la Ciutat, el grup municipal de Ciutadans ha presentat avui les seves proposicions en matèria d'economia. En concret s'ha instat al batle a derogar la zonificació que prohibeix el lloguer turístic als plurifamiliars a Palma. Ciutadans considera que aquesta mesura es va fer en base a uns informes sesgats i que la prohibició no repercuteix a l'increment d'habitatges a preu més assequible.

Ciutadans demana a Cort que derogui la zonificació que prohibeix el lloguer turístic a Palma

Des de Cort, el regidor d'Hisenda, Adrián García, ha dit que es votarà en contra i que aquesta mesura es va prendre recollint la iniciativa popular.

El portaveu de la formació taronja, Josep Lluís Bauzà, també ha sol·licitat convocar anualment un ple extraordinari per acordar els projectes que s'inclouen dins els fons de capitatitat amb l'objectiu de poder assistir a la reunió del Consell de Capitalitat amb el suport del consistori.

En aquest sentit també s'ha pronunciat el Partit Popular que ha demanat acordar la realització de Plans d'Inversió per permetre el debat polític tant de l'aplicació dels fons propis com dels derivats de la Llei de Capitalitat, així com dels generats per a la recaptació de l'Impost d'Estances Turístiques.

Regidors del Partit Popular de Palma

Entre les proposicions del PP de Palma també s'ha recalcat la de mantenir la política d'estabilitat pressupostària com a principi de prudència, més enllà de qualsevol eventualitat política.

L'Ajuntament ja ha informat que votarà a favor de la proposta dels populars relativa a cercar millores adequades per impulsar el teletreball i que també ha dit que donarà suport a la proposició per evitar les pròrrogues no permeses en matèria de contractacions.

stats