Política 18/02/2019

La secretària d’Estat d’Ocupació anuncia que el govern d’Espanya recuperarà el subsidi per a aturats majors de 52 anys

El PSIB recull les propostes de treballadors i sindicats per definir el document de la Conferència Política en matèria d'ocupació

Ara Balears
1 min
Un moment de l'acte de la Conferència Política que el PSIB ha duit a terme aquest dilluns.

PalmaEl PSIB-PSOE ha recollit aquest dilluns a l'Arenal de Llucmajor les propostes de treballadors i sindicats per definir el document de la Conferència Política en matèria d'ocupació i elaborar de manera participativa les propostes que seran la base programàtica dels socialistes per als propers anys. En l'acte hi ha participat la secretària d'Estat de Treball, Yolanda Valdeolivas, qui ha anunciat que el govern d'Espanya impulsarà, abans que acabi l'actual legislatura, decrets llei per recuperar el subsidi per a aturats majors de 52 anys, que el PP va eliminar, i l'ampliació dels permisos de paternitat.

Valdeolivas ha considerat l'ampliació dels permisos de paternitat una passa molt important per vèncer "l'atribució de les càrregues familiars a les dones". "Som un govern convençut de la causa feminista", ha afirmat.

El PSOE no renuncia a aquestes mesures malgrat el bloqueig als pressupostos generals de l'Estat fet pels partits independentistes i la dreta. "Necessitam més temps per governar i revertir els efectes més lesius de la política de retallades del PP", ha dit la secretària d'Estat.

Per part seva, la coordinadora del bloc d'Ocupació de la Conferència Política, Isabel Castro, ha celebrat el fet que el govern d'Espanya s'hagi inspirat en el Pla de lluita contra la precarietat de Balears, el qual ha millorat les condicions laborals de milers de treballadors de les Illes.

Finalment, el coordinador de la Conferència Política, Iago Negueruela, ha recordat que el PSIB ha complert "la majoria dels acords sorgits de la conferència del 2015 i ara aspiram a fer el mateix amb les propostes que surtin d'aquest procés".

stats