Política 17/03/2019

El secretari nacional de l'ANC detingut a Madrid queda en llibertat i haurà de presentar-se dimarts al jutjat de Girona

Està acusat de despenjar la bandera espanyola de la delegació del govern durant les protestes del primer aniversari de l'1-O

Acn
2 min
El primer investigat citat a declarar amb el micròfon i darrere alguns dels detinguts per les mobilitzacions de l'aniversari de l'1-O

BarcelonaEl secretari nacional de l'ANC Jordi Alemany, que va ser detingut aquest dissabte a Madrid, ha quedat en llibertat, i el jutge de guàrdia de la capital espanyola li ha indicat que es presenti dimarts al jutjat d'instrucció número 4 de Girona, segons han explicat fonts de l'entitat. Alemany tenia una ordre de detenció per no presentar-se a declarar al jutjat com a investigat per les protestes de l'aniversari de l'1-O a la capital gironina. Està denunciat pels Mossos d'Esquadra per desordres públics, ultratge a la bandera, danys i delicte lleu de lesions per suposadament haver format part del grup de manifestants que van entrar a la seu de la Generalitat i van despenjar la bandera espanyola.

Alemany va ser detingut per la Policia Nacional aquest dissabte al migdia, hores abans de la manifestació contra el judici de l'1-O que es va fer a la capital espanyola. Segons l'entitat, durant la seva detenció ha estat en dues comissaries i aquest diumenge ha passat a disposició judicial als jutjats de la plaça de Castella. Quan n'ha sortit, l'esperaven la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident, Pep Cruanyes.

Fonts policials van explicar aquest dissabte que la detenció es va produir quan van identificar Alemany per haver intentat treure una bandera i una pancarta a un participant en una manifestació que hi havia al centre de Madrid. Un cop identificat, van comprovar que hi havia un requeriment per part del jutjat gironí i el van detenir. Alemany és el primer investigat que va ser citat pel jutjat 4 de Girona per les mobilitzacions durant l'aniversari del referèndum de l'1 d'Octubre en aquesta ciutat. Després de no presentar-se a declarar, el jutge va ordenar que fos arrestat i conduït al jutjat.

stats