CRÒNICA
Política 16/10/2018

El Parlament s'endola per la tragèdia de Sant Llorenç

S'ha fet un minut de silenci i el líder de l'oposició, Biel Company, ha decidit retirar la seva pregunta al Govern

Jaume Ribas
2 min
La presidenta, Francina Armengol, durant el ple d'aquest dimarts.

PalmaEl dol per les tràgiques inundacions de Sant Llorenç i la resta de pobles del llevant de Mallorca ha arribat aquest dimarts al Parlament. Els consellers i els portaveus dels diferents grups han fet al·lusions al succés i han expressat tant el condol com el reconeixement i l'agraïment a la feina dels voluntaris i dels serveis d'emergències.

El líder del Partit Popular i cap de l'oposició, Biel Company, ha estat el més contundent: ha decidit no fer la seva intervenció durant la sessió de control al Govern i simplement ha aprofitat el seu torn de paraula per expressar el dol a les famílies que han perdut algun membre i que han patit la riuada i l'agraïment als equips que han actuat aquests dies.

Biel Company mentre anunciava que retirava la seva pregunta de control al Govern.

Tot i que cada parlamentari ha aprofitat diferents moments per referir-se a les inundacions, l'únic moment especialment dedicat a aquesta qüestió ha estat una pregunta de control de la diputada de MÉS per Menorca Patrícia Font a la presidenta del Govern, Francina Armengol. La interpel·lació de Font, en un to molt cordial i respectuós, ha servit a la presidenta per fer un repàs de l'acció del Govern.

La presidenta ha posat en valor la ràpida reacció de l'executiu, que va activar un dispositiu de més de trenta treballadors socials. Aquests professionals ja han acabat d'avaluar els danys i el Govern ha anunciat avui mateix les línies d'ajudes de fins a 5.500 euros, que seran complementàries a les que puguin arribar dels organismes autonòmics o de l'administració de l'Estat. Armengol també ha repassat altres iniciatives, com l'informe per iniciar la tramitació de declaració de zona catastròfica, que en el Consell de Ministres d'aquest divendres assegurarà ajudes i compensacions per recuperar les cases, els negocis i les infraestructures de la comarca.

ARANWS20181016_0112Els afectats per les inundacions cobraran fins a 5.500 euros d'ajudes immediates

Un minut de silenci

A més, abans de començar la sessió, els diputats del Parlament de les Illes Balears han fet un minut de silenci per recordar les víctimes mortals de la torrentada de dimarts passat al llevant de Mallorca i, especialment, al municipi de Sant Llorenç des Cardassar.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el president del Parlament, Baltasar Picornell, han encès un ciri en senyal de condol.

L'acte ha estat poc abans de l'inici de la sessió plenària d'aquest dimarts. El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha llegit una declaració institucional i també s'ha encès una espelma en record dels damnificats, que restarà encesa durant tota la jornada. Amb el manifest, la Cambra ha volgut expressar el seu dol a totes les famílies de les víctimes i a totes les persones que han patit la tragèdia.

El Parlament també ha destacat la "qualitat humana de tota la societat" per la seva resposta davant aquesta "tragèdia", al mateix temps que ha mostrat el seu suport a tots els professionals que continuen cercant l'infant desaparegut, Arthur. Els cònsols d'Alemanya i de la Gran Bretanya, països d'origen d'algunes de les víctimes, han assistit a l'acte, que ha acabat amb aplaudiments.

stats