Política 14/05/2019

MÉS demana una millora del finançament per "transformar" la sanitat pública

Ensenyat ha promès que el temps màxim d'espera per a consultes i proves diagnòstiques se situarà en 60 dies

Ara Balears
1 min
Els candidats de MÉS per Mallorca Miquel Ensenyat i Fina Santiago

PalmaMÉS per Mallorca vol "transformar el servei de salut pública" per afrontar "el repte de l'envelliment de la població" amb nous recursos i garantir que ningú esperi més de 180 dies per a una operació, encara que això "no serà possible sense un nou model de finançament autonòmic".

Així ho ha expressat aquest dimarts el número u de la candidatura autonòmica, Miquel Ensenyat, que ha advocat per "la construcció d'hospitals per a malalts crònics i la contractació de més personal". Ensenyat, que ha promès que el temps màxim d'espera per a consultes i proves diagnòstiques se situarà en 60 dies, ha apuntat també la necessitat de promoure l'atenció domiciliària per als pacients grans i amb malalties cròniques.

Per la seva banda, la número dos de la seva candidatura autonòmica, Fina Santiago, ha enaltit els avanços realitzats aquesta legislatura "per frenar les retallades dels governs de dretes i recuperar els serveis públics sanitaris".

Santiago ha assegurat que "sense un nou sistema de finançament autonòmic no es pot continuar avançant en les prestacions sanitàries per a la ciutadania".

stats