Política 14/05/2018

Ciutadans denuncia el "caos" a la sanitat per les "polítiques identitàries" d'Armengol

Ballester ha assegurat que 1.145 de cada 1.700 professionals que s'han presentat a les últimes proves han quedat exclosos de la borsa de treball

Efe
1 min
SENSE PAGAR L’Assemblea Nacional francesa  donarà avui llum verda a la gratuïtat sanitària.

PalmaLa diputada de Ciutadans Olga Ballester ha acusat avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, de generar una "situació de caos i discriminació" a la sanitat balear en promoure una "política identitària" que limita els drets dels professionals de la salut que no tenen títol de català.

Ballester ha assegurat que 1.145 de cada 1.700 professionals que s'han presentat a les últimes proves han quedat exclosos de la borsa de treball per a contractes temporals en l'àmbit de la sanitat pública amb la implantació del decret que regula el coneixement de català dels professionals.

Aquesta norma "genera molta angoixa i incertesa entre els professionals sanitaris", que estan sent "expulsats de la borsa de treball i de la sanitat pública, cosa que allunya el "talent" en comptes d'incentivar-ho", ha explicat la diputada.

Ballester ha al·ludit a les "desesperades declaracions" de mares de nins malalts que han quedat sense neuropediatre després del trasllat a una altra regió de l'única doctora d'aquesta especialitat, que s'havia oposat al decret del català, i s'ha preguntat si Armengol "dorm tranquil·la".

"No podem tolerar que es menyspreïn el mèrit i la capacitat", ha incidit la parlamentària, que ha definit com a "no poble" la part de la ciutadania que considera discriminada per la política lingüística del Govern.

D'altra banda, Ballester ha expressat disconformitat amb les subvencions municipals a comerços per a l'ús del català, que creu que exclouen els negocis que decideixen donar prioritat a altres llengües.

stats