Política 26/02/2016

Sánchez dispara contra Podem: "Són tan d'esquerres que són capaços de votar en contra perquè governi el PP"

El líder socialista demana el sí de la militància a un acord que diu "no a Rajoy"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

MadridPedro Sáchez s'ha tornat a enfundar la xupa de cuir per presentar l'acord de govern i legislatura entre el PSOE i C's a la militància. Aquest divendres ha començat la consulta per referendar el pacte entre els socialistes i Albert Rivera, que s'allargarà fins dissabte a les vuit del vespre. Avui es pot votar ja de manera telemàtica i demà el PSOE obrirà les urnes perquè els militants puguin votar de manera presencial.

El líder socialista ha escollit la ciutat madrilenya d'Alcalá de Henares, on governen gràcies a un acord amb Podem i IU, per presentar l'acord. Ha retret al partit de Pablo Iglesias que els "vulguin donar lliçons". "Són tan d'esquerres, tan d'esquerres, tan d'esquerres, que són capaços de votar en contra d'un candidat socialista perquè segueixi governant el PP", ha disparat.

Per a Sánchez, la militància ha de votar 'sí' a l'acord perquè significa dir "'sí' al canvi, al progrés i a la reforma", i dir "'no' a Mariano Rajoy". "Això és el que han de votar demà", ha conclòs entre crits de president.

Ferraz planteja la consulta a la militància –que no és vinculant perquè només pesarà el que decideixi el comitè federal dilluns– com un "exercici de democràcia interna històric". I defensa l'acord amb C's esgrimint que no era possible sumar només per l'arc de l'esquerra perquè era "fer descansar la governabilitat d'Espanya en partits que volen trencar Espanya [ERC i Democràcia i Llibertat]".

Tal com va fer dimecres quan va presentar el pacte amb Albert Rivera, ha tornat a apel·lar als continguts més a l'esquerra de l'acord, que poden tenir moltes lectures. El PSOE assegura que inclou derogar la reforma laboral, un concepte que no apareix com a tal en el document.

Divisions entre dirigents del PSOE

La consulta se celebra després que diferents dirigents del PSOE i també del PSC ja hagin mostrat les seves divergències per un acord en solitari amb C's i pel seu contingut. Un dels punts més espinosos és la supressió de les diputacions provincials.

Un home interromp l'acte

L'acte a Alcalá de Henares s'ha hagut de paralitzar un minut quan un home ha interromput el discurs de l'alcalde de la ciutat per protestar per una situació persona. S'ha dirigit a Sánchez, que gairebé no li ha fet cas, mentre s'han començat a escoltar xiulets entre el públic. El càmera del PSOE que cobria l'acte en directe a YouTube (minut sis) ha enfocat cap a una altra banda perquè no es pogués seguir l'incident ni la reacció del líder socialista.

L'enuig de grup municipal de Podem

Sota el títol "Alcalá de Henares i Pedro Sánchez: el pitjor escenari per al pitjor pacte", el grup municipal de Podem a aquesta ciutat madrilenya ha difós un comunicat en què critica que el líder socialista hagi escollit aquesta localitat, on governen gràcies a un pacte amb el partit morat i IU, per presentar l'acord a la militància. "La presentació del pacte del PSOE amb C's a Alcalá de Henares contrasta amb èxit a la ciutat amb la fórmula de govern proposada per Pablo Iglesias a Pedro Sánchez", sentencia l'agrupació local.

stats