Política 20/03/2021

Sánchez carrega contra Ayuso en un acte amb Gabilondo però evita fer cap referència a Iglesias

Podem demana al PSOE que "no es faci enrere" amb la llei d'habitatge

ARA
2 min
Pedro Sánchez i Ángel Gabilondo xoquen de punys en la presentació de la campanya electoral del PSOE a Madrid pel 4-M

BarcelonaL'endemà que Pablo Iglesias carregués durament contra Pedro Sánchez per la llei d'habitatge, el president espanyol ha decidit no fer cap referència a l'encara vicepresident segon del seu executiu. Sánchez s'ha limitat a carregar contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant l'acte de presentació de la campanya del PSOE per les eleccions del 4 de maig que liderarà Ángel Gabilondo. Sánchez ha acusat Ayuso de convocar els comicis "per interessos partidistes". Només començar, ha avisat que només parlaria de Madrid durant la seva intervenció perquè ho considerava prou important en aquest moment. Així, no ha fet cap referència a la moció de censura de Múrcia ni tampoc a les crítiques d'Iglesias.

Els socialistes es presentaran a les eleccions madrilenyes amb el lema "Governar seriosament". Sánchez ha presentat Gabilondo com l'únic candidat que pot posar solució als problemes de Madrid i que pot fugir dels extremismes. Ha assegurat que és l'únic candidat que pot fer front al "narcisisme", els "focs artificials", els "insults" i la "zero gestió" d'Ayuso. En aquest sentit, ha retret a la presidenta madrilenya que hagi paralitzat els 600 milions d'euros que corresponen a Madrid dels 11.000 milions que va aprovar la setmana passada el consell de ministres per a empreses, principalment del sector de l'hosteleria, el comerç i la restauració. "A la política madrilenya li han sobrat aquests dos anys de crits i li han faltat raons", ha resumit el candidat del PSOE, Ángel Gabilondo. De fet, el dirigent socialista ha sigut l'únic que s'ha referit a Iglesias, a qui li ha dit que el PSOE és "l'esquerra que canvia les coses de veritat" i també el partit que forma part dels "progressistes que no criden ni gesticulen".

Podem demana al PSOE que "no es faci enrere" amb la llei d'habitatge

En canvi, la diputada d'Unides Podem a l'Assemblea de Madrid, Isa Serra, sí que ha fet referència al PSOE. Li ha demanat que "no es faci enrere" amb la llei d'habitatge i que cuidi el govern de coalició, que és "el millor que li ha passat a aquest país" d'acord amb el que va sorgir de les urnes el 10-N. Serra ho ha dit en la manifestació que s'ha celebrat a Madrid sota el lema "20-M, per una llei que garanteixi l'habitatge", que ha tingut rèpliques en diferents punts de l'Estat, com Barcelona. "S'ha de parar els peus als fons voltor", ha dit Serra. L'acord entre el PSOE i Unides Podem no és, ha dit, "només entre parts, sinó també amb la ciutadania".

stats