Política 04/05/2021

Salut afirma que el col·lapse de les urgències de Son Espases i Inca va ser una "situació puntual"

La consellera, Patricia Gómez, assegura que el problema es va solucionar en un dia

1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, en el ple del Parlament

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha considerat que el col·lapse que hi va haver el 26 d'abril a les urgències de Son Espases i l'Hospital d'Inca va ser una "situació puntual" que es va poder solucionar en gairebé 24 hores. Gómez ha respost dues preguntes sobre aquest problema, una del diputat de Ciutadans, Juan Manuel Gómez, i l'altra de la diputada del PP, Tània Marí. "El col·lapse va ser una situació puntual la setmana passada. Hi va haver un increment d'urgències a Son Espases i a Inca, mentre que a Son Llàtzer es va poder quadrar", ha explicat Gómez, a més d'assegurar que la situació es va normalitzar en 27 d'abril.

Sobre la reclamació de presencialitat a l'Atenció Primària per no carregar les urgències hospitalàries, la consellera ha replicat que, malgrat que "les consultes d'Atenció Primària són presencials, aquest servei també fa prevenció de la pandèmia" i es fa càrrec de "la vacunació i les unitats covid exprés". "Els pacients estan ben atesos i les urgències hospitalàries s'estan recuperant", ha afegit.

A més, Gómez ha recordat que "els pics a les urgències són imprevisibles" i que "s'han ampliat els serveis d'urgències a pràcticament tots els hospitals".

stats