Política 28/09/2021

Salut xifra l'increment dels intents de suïcidi entre infants i joves en un 30%

L'augment entre els adults és d'entre un 30% i un 50%

1 min
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assenyalat en el Parlament que el govern treballa per prevenir el suïcidi.

PalmaLa consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha explicat aquest dimarts al Parlament que els intents de suïcidi han augmentat un 30% entre els infants i els joves i entre un 30% i un 50% en el cas dels adults des del juny del 2020. Gómez ha detallat aquestes xifres en la seva resposta al diputat de Vox Sergio Rodríguez, qui ha remarcat que el darrer any hi ha hagut 120 ingressos hospitalaris per intents de suïcidi.

Gómez ha reiterat que es tracta d'un problema "molt greu" i ha destacat la tasca que fa l'Observatori del Suïcidi fa a les Balears des del 2017. "Els suïcidis són un problema molt greu, que afecta persones de qualsevol edat i grup poblacional", ha comentat.

La consellera ha recordat la feina que s'està fent en l'àmbit educatiu, amb una guia i tallers per treballar la prevenció. "Es fa feina de detecció i intervenció en cas de suïcidi consumat amb els companys de classe", ha explicat, a més de detallar que també "es fan tallers amb mitjans de comunicació" i es fa feina amb l'associació de supervivents i el Telèfon de l'Esperança. "S'hi treballa molt, però la intenció del Govern és continuar millorant", ha afegit.

stats