Política 21/03/2018

Salut durà endavant el decret de català encara que el govern central hi interposi un recurs

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha dit que no hi ha previst cap canvi en el calendari de les oposicions

Ara Balears
1 min
Salut durà endavant el decret de català encara que el Govern Central interposàs un recurs

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, no preveu la possibilitat de canviar els plans per convocar oposicions per 5.170 places de funcionaris sanitaris, encara que el govern compleixi l'amenaça de recórrer el decret de català. "El que preveiem és aprovar el decret i convocar oposicions", ha dit la consellera en ser demanada per la possible suspensió de la norma en cas de recurs judicial.

Gómez, el departament per al qual treballa i que vol aprovar el decret de català pel Consell de Govern divendres que ve, ha incidit que els seus plans són continuar el calendari previst per a la convocatòria d'oposicions, encara que des del govern central s'espera "gairebé qualsevol cosa".

"No som jurista (...), no sé el que pot suposar o com es va articular. Caldrà esperar a veure on s'interposa el recurs i què decideix el tribunal", ha afegit.

La consellera ha tornat a reclamar una reunió amb la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, per poder parlar d'aquest tema i d'altres". "A mi em preocupen molt més la falta de metges especialistes i la manca de celeritat en l'homologació dels títols", ha explicat.

Gómez ha reiterat que el decret ha estat aprovat amb un 65% del suport sindical en la taula sectorial. També ha dit que la normativa planteja als sanitaris unes condicions "molt més fàcils" pel que fa a l'acreditació de català, en comparació amb els funcionaris d'altres sectors.

La consellera ha rebutjat que es pugui parlar de l'existència d'una "fugida" de professionals pel requisit de català. "No podem culpar un decret que no està aprovat de la falta de professionals que sofrim en algunes especialitats a tot el país", ha declarat.

stats