Política 10/07/2018

ANC, Òmnium i els CDR convoquen demà a Lledoners per rebre Turull, Rull i Forn

Els presos dormiran avui a Zuera, a Saragossa

Ara
2 min
Forn, Turull i Rull en una imatge d'arxiu

BarcelonaJosep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn ja són de camí cap a Catalunya. Abans d'arribar-hi faran nit a la presó de Zuera, a Saragossa, on han arribat aquest matí, tal com ja van fer la setmana passada Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La seva arribada a la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, al Bages) es preveu per demà dimecres al migdia. Les entitats independentistes han convocat diferents manifestacions davant la presó, tal com va passar la setmana passada amb l'arribada dels altres sis presos.

Els CDR començaran la jornada dimecres a les 11 h del matí amb una concentració de benvinguda. Posteriorment s'adheriran a la manifestació convocada per l'ANC a les 19 h davant del centre penitenciari de Lledoners.

Els tres dirigents independentistes han sortit aquest matí, a les 9.55 hores, de la presó de Valdemoro –on van ser traslladats ahir des d'Estremera– amb un furgó policial de la Guàrdia Civil, en una conducció ordinària amb altres detinguts.

Turull, Forn i Rull són els últims tres presos polítics que quedaven empresonats en centres penitenciaris de Madrid, després que dimecres passat arribessin a Catalunya Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forcadell i Bassa.

L'operatiu de trasllat dels últims tres presos polítics catalans seguirà, doncs, el mateix protocol que es va produir amb el trasllat de Junqueras, Sànchez, Cuixart i Romeva. En el cas de Dolors Bassa i Carme Forcadell, només van aturar-se breument a Zuera, però sense fer-hi nit. Amb l'arribada dels tres exconsellers s'haurà completat l'acostament dels presos polítics a presons catalanes.

Dimarts passat el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va aprovar el trasllat de Forn, Rull i Turull, que, a diferència dels altres sis presos traslladats, no havien sol·licitat formalment el seu trasllat.

stats