Política 06/12/2013

Rubalcaba convida Rajoy a explorar si hi ha consens per modificar la Constitució

El líder del PSOE adverteix al PP que no pot dir que no hi ha consens si no ho intenta

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha convidat aquest divendres el president espanyol, Mariano Rajoy, a explorar si hi ha consens per reformar el text constitucional. El líder del PSOE ha advertit al PP que no es pot dir que no hi ha consens quan "ni tan sols s'ha intentat parlar sobre la reforma"." Per saber si hi ha consens primer ens hem d'asseure" per parlar-ne, ha advertit. Segons Rubalcaba, ara hi ha elements suficients per començar a parlar sobre una modificació de la carta magna.

Rubalcaba ha explicat aquest divendres en els actes per celebrar l'aniversari de la Constitució que "hi ha una necessitat evident de modificar la Constitució per canviar aquelles coses en les quals hi ha consens i, sobretot, tornar a construir un projecte polític comú".

"Són 35 anys de la Constitució, el temps suficient per poder fer una ullada enrere i sentir-nos orgullosos del que s'ha fet. És el període més gran de la història d'Espanya en pau, llibertat, progrés, convivència i autogovern", ha conclòs.

stats