Política 20/06/2018

El PSIB ressitua els seus càrrecs arran de la moció de censura

Rosario Sánchez pren possessió aquest dimecres com a nova delegada del govern espanyol i es produeixen canvis als grups tant del Parlament balear com del Congrés

Jaume Ribas
2 min
La nova delegada del govern

PalmaLa moció de censura i la formació del nou govern socialista de Pedro Sánchez han provocat canvis en el repartiment de càrrecs al PSIB. Aquest dimecres pren possessió la nova delegada del govern, Rosario Sánchez. Així mateix, el nomenament de Bel Oliver com a nova secretària d'Estat de Turisme també ha obligat a fer canvis al grup parlamentari. A més, la recomposició del grup socialista al Congrés, després de la formació del govern, ha fet guanyar pes dins el partit a una eivissenca, Sofía Hernanz.

La nova delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Rosario Sánchez Grau, prendrà possessió del seu nou càrrec aquest dimecres. Fins ara, Sánchez era directora general de Coordinació del Govern, al departament de Presidència dirigit per Pilar Costa.

La nova delegada, que, entre d’altres funcions, té la responsabilitat de coordinar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, és una persona de confiança de la presidenta Francina Armengol, que era molt partidària que el PSIB fos consultat a l’hora de trobar el relleu de Maria Salom, com finalment ha estat.

Sánchez és llicenciada en Economia i en Administració i Direcció d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra. A més, és funcionària de la Sindicatura de Comptes, ha treballat d’auditora a l’empresa privada (KPMG) i va ser directora de Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma) i directora de Pressupostos del Consell Insular de Mallorca.

El 2015 va ocupar el càrrec de secretària general de la Conselleria de Salut fins que va ser nomenada directora general de Coordinació.

Salom, que ocupava el càrrec des de 2016, va dir la setmana passada que continuaria al Partit Popular com a militant de base i va assegurar que el canvi de govern a Madrid sortiria car als ciutadans de les Illes i que crearia inestabilitat econòmica.

Una eivissenca guanya pes al PSOE estatal

La diputada socialista eivissenca Sofía Hernanz ocupa des dimarts el número 3 en la direcció del grup socialista al Congrés dels Diputats. Mai abans una diputada o diputat socialista balear havia ocupat un càrrec de tanta responsabilitat al Congrés, llevat l'antecedent que va suposar el nomenament del desaparegut Fèlix Pons el 1986 com a president de la cambra baixa, càrrec que va ocupar fins al 1996.

D'aquesta manera, la diputada socialista, que estava a la Secretaria General Adjunta del grup parlamentari al Congrés, assumeix majors quotes de responsabilitat dins el partit i es consolida com una de les persones més pròximes a l'acabat de nomenar president Pedro Sánchez.

Canvis al grup del Parlament

Al Parlament de les Illes Balears, Bel Oliver deixa vacant el lloc de portaveu adjunta. La seva substituta per a aquesta funció serà la menorquina María José Camps, mentre que el nou diputat serà Julià Dalmau de Mata. Va ser el número 1 dels socialistes d'Esporles en les darreres eleccions municipals i actualment és regidor d'aquell municipi. Dalmau és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona.

stats