Política 12/11/2020

Rivera carrega contra el gir estratègic d'Arrimadas: "Un pot tenir cintura, però ha de tenir dignitat"

L'exlíder de Ciutadans nega després que estigués qüestionant la seva successora

Ara
3 min
Albert Rivera i Inés Arrimadas, en la primera reunió de l'executiva de Cs de 2018

BarcelonaAhir va fer un any que Albert Rivera va dimitir com a líder de Ciutadans després de la desfeta electoral del 10-N. Des del seu adeu, ha presumit de no interferir en l'estratègia del partit que ara presideix Inés Arrimadas, però sovint les seves decisions –com ara treballar pel PP– i també els seus silencis han parlat per ells mateixos. Aquest dijous, però, Rivera ha anat més enllà i, tot i que sense mencionar-la directament a ella o al seu partit, ha carregat amb duresa contra la línia estratègica de la seva successora, Inés Arrimadas, que negocia els pressupostos generals amb el govern del PSOE i Unides Podem.

"Un pot tenir cintura, però ha de tenir dignitat. Jo crec que la dignitat, a la vida, quan la perds ja no la recuperes. Jo, sincerament, veig tot el que passa i... déu-n'hi-do! Sort que vaig dimitir, perquè si he d'aguantar tot això és que he d'anar escortat però davant els meus votants, perquè com que els havia dit que jo no faria tot això...", ha dit Rivera durant la presentació a Saragossa del seu llibre Un ciudadano libre, en el qual sorprenentment Arrimadas pràcticament no hi apareix. Tot i la profunditat de la càrrega, l'exdirigent taronja s'ha queixat després per Twitter que s'hagi interpretat el seu missatge com una crítica a l'estratègia de Ciutadans. "Mai he pronunciat públicament ni una paraula sobre les decisions que pren l'actual cúpula de Cs, vaig deixar la vida política per sempre", ha afirmat.

En l'acte, Rivera també ha lamentat que els partits del govern espanyol "tinguin tanta cara i ningú els freni". L'exlíder de Cs ha defensat la seva posició (molt criticada internament en el seu moment) de vetar els pactes amb el "sanchisme", posicionament que després ha esmenat Arrimadas, i ha criticat que el govern espanyol se sustenti amb partits com ERC o EH Bildu. "Això és pitjor del que havíem advertit", ha sentenciat.

L'exlíder de Cs també ha qüestionat la decisió d'Arrimadas (de nou sense esmentar-la) de votar a favor de la pròrroga de l'estat d'alarma: "Quan un govern intenta imposar un estat d'alarma sis mesos en lloc de quinze dies i passa sense pràcticament oposició al Parlament, això és un harakiri", ha dit. Una decisió que recentment també va criticar la diputada de Cs Marta Martín en un tuit, que va esborrar poc després.

Rivera s'havia mantingut en un segon pla fins ara, però des del gir d'Arrimadas cap al PSOE diversos membres de la vella guàrdia de Rivera han carregat contra la seva manera de governar el partit, entre els quals l'exdirigent i mà dreta de Rivera Juan Carlos Girauta, mentre que l'ex secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va ingressar fa poc al patronat d'una fundació afí al PP.

Però les crítiques més sonades fins ara havien sigut les de Marcos de Quinto, que va renunciar al seu escó al Congrés i al seu seient a l'executiva descontent amb l'estratègia d'Arrimadas. Aquest mateix dijous ha mantingut una picabaralla a Twitter amb el diputat català Dimas Gragera. De Quinto ha recalcat que els deu escons de Cs al Congrés responen als vots dels "que van creure" les "promeses de campanya" de Cs. "Canviar radicalment l'estratègia per intentar agradar als que no ens van votar és trair els que sí que ho van fer", ha sentenciat. "Alguns cauen fàcilment en el marc mental de Vox", ha respost Gragera.

stats