Política 11/11/2019

Coneix qui són els diputats i els senadors electes per Balears

El PSOE, el PP, Unides Podem i Vox obtenen una igual representació al Congrés: dos diputats per partit

Ara Balears
4 min
Congrés dels Diputats

Els 8 diputats electes per Balears

Pere Joan Pons Sampietro: “Es tractará un nou model de finançament, però això ja és un segon estadi”

Pere Joan Pons (PSOE)

És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i en Ciències de la Informació per l'Autònoma de Barcelona. Col·labora amb la Universitat de les Illes Balears i ha estat el director de la Fundació Gabriel Alomar. En l'àmbit institucional, ha estat el director de Presidència del Consell de Mallorca, cap de gabinet de la presidenta del Govern, Francina Armengol, des del 2015 i diputat del PSOE al Congrés des del juliol del 2016.

Sofia Herranz (PSOE)

Sofia Hernanz (PSOE)

És llicenciada en Dret i ha treballat com a lletrada de l'Ajuntament d'Eivissa. Va ser escollida com a diputada a les eleccions del 2011, 2015 i 2016. També ha estat membre de la Diputació Permanent del Congrés i secretària segona de la Comissió per l'estudi del Canvi Climàtic des del 2012 fins al 2014. Hernanz va ser una de les diputades que va votar en contra durant la segona sessió d'investidura de Mariano Rajoy l'any 2016.

Marga Prohens, en una imatge d'arxiu.

Marga Prohens (PP)

Va néixer a Campos i és traductora de professió, llicenciada per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. És diputada del Parlament des de l'any 2011 i en aquesta legislatura ha estat portaveu del PP a la Cambra balear fins al mes d'octubre, quan Biel Company va assumir el càrrec i Pablo Casado la va nomenar secretària estatal de Comunicació Interna del PP. A més, és membre de la Comissió d'Educació i Cultura.

Miguel Jerez

Miquel Jerez (PP)

Va néixer a Palma el 28 de gener de 1974. Diputat al Parlament de les Illes Balears, és llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid. De 1997 a 2005 va ser president de Noves Generacions a Eivissa i va ser president del PP a Eivissa entre 2008 i 2012. Abans de ser candidat al Congrés, era el director insular de Cooperació i Relacions Institucionals. Jerez va decidir fer el bot a la política estatal després d'una candidatura frustrada a la batlia de Santa Eulària.

Candidata al Congrés dels Diputats per Podem, Antonia Jover

Antònia Jover (Podem)

Està diplomada en Empresarials per la UIB i fa feina com a interventora en una empresa hotelera. Va néixer a Palma dins una família represaliada pel franquisme i des de petita va participar en diferents moviments de l'esquerra. Ha format part de col·lectius contra qüestions com la massificació turística i la defensa de la renda mínima. Es va estrenar amb el seu escó en les eleccions del 28 d'abril.

Lucia Muñoz

Lucía Miriam Muñoz (Podem)

Va néixer a Palma l'any 1993 i va estudiar Ciències Polítiques a Madrid, on també va cursar un màster en Cooperació Internacional a la Universitat Complutense. Des del primer moment es va involucrar amb el moviment del 15-M i en acabar els estudis va tornar a Mallorca. A l'illa va començar a fer feina en una ONG i posteriorment va treballar en projectes de cooperació internacional.

180612 - Antoni Salvá durant la seva presentació a Actúa Baleares

Antonio Salvá (Vox)

És uròleg de professió i pare d'un dels guàrdies civils que varen morir en l'atemptat d'ETA de l'any 2009 a Calvià. Des de la mort del seu fill és conegut pel seu activisme contra el terrorisme. El doctor va anar als darrers comicis d'abril com a candidat al Senat. Després de la dimissió de Malena Contestí, Salvá va prendre el relleu com a número 1 de Vox per Balears.

Patricia de las Heras (Vox)

Patricia de las Heras (Vox)

És llicenciada en Dret i ha exercit l'advocacia durant els darrers anys. De las Heras es va incorporar al comitè executiu del partit d'extrema dreta l'1 de setembre. Era la número 2 al Congrés a les llistes de Vox. De las Heras es va afiliar a les Noves Generacions del PP a 18 anys i la irrupció de Vox la va portar a fer el bot a la primera línia de la política.

Senadors electes per Balears

Maria Salom (PP) és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials. Durant la seva trajectòria política a les Illes Balears, ha ocupat diferents càrrecs de primera línia, com la presidència del Consell i la Delegació del govern espanyol a les Balears amb Mariano Rajoy. A més, Salom va ser diputada al Congrés entre el 2008 i el 2010.

Cosme Bonet (PSOE) és llicenciat en Ciències Polítiques i graduat en Dret. És un dels dirigents més destacats del sector oficialista del PSIB, també és membre de l'executiva del partit. Ha estat diputat del Parlament, conseller de Presidència del Consell entre el 2007 i el 2011 i conseller insular d'Economia la legislatura passada.

Patricia Abascal (PSOE) és llicenciada en Turisme i ha desenvolupat gran part de la seva carrera política al Consell d'Eivissa i Formentera. A més, la socialista va ser diputada del Parlament entre els anys 2003 i 2007.

Susanna Moll Kammerich (PSOE) és llicenciada en Filologia Hispànica per la UIB i ha treballat a la Editorial Moll com a correctora i traductora, en un principi, i posteriorment com a directora de producció. Més tard, va fer feina a Cybertrans-Polyglott. Moll ja va ser senadora per Mallorca durant uns mesos durant la XIII legislatura i és afiliada al PSIB-PSOE des de 1990.

Jordi López Ravanals (PP) és directiu i està especialitzat en Recursos Humans. Es va incorporar a la junta insular com a membre de lliure designació el novembre de 2018 i va formar part de la candidatura de Sugrañes al Consell el 26-M passat en el lloc número 8.

stats