Política 19/06/2013

Es repeteix la història del Cas Maquillatge

Unió Mallorquina ha passat a la història com un partit que hagué de tancar la paradeta literalment pels nombrosos casos de corrupció en què es trobaven i es troben implicats els seus dirigents

J. P.
2 min

Palma.Es repeteix la història. El febrer de 2010, Maria Antònia Munar va passar un veritable infern al Parlament. El seu home fidel, la seva mà dreta, confessava davant el jutge que investigava el cas Maquillatge que ell i Munar havien adquirit part de la productora Vídeo U, que havien 'regat' posteriorment amb doblers públics. Munar hagué de deixar la presidència del Parlament aquell mateix dia, fet que provocà un veritable daltabaix polític. Després de 25 anys en política, Munar sortia per la porta del darrere i posava fi traumàtic a la seva trajectòria, que els darrers anys té més a veure amb la investigació judicial que amb altra cosa.

Avui, les coses han canviat molt, perquè Munar ja no té els càrrecs públics ni tot l'equip que li donava suport. Més aviat al contrari: bona part dels seus col·laboradors han decidit admetre els fets, per tal de veure reduïdes les seves penes, una vegada que tot, com és el cas de Can Domenge, es va confirmant.

Unió Mallorquina ha passat a la història com un partit que hagué de tancar la paradeta literalment pels nombrosos casos de corrupció en què es trobaven i es troben implicats els seus dirigents. Maria Antònia Munar, que en el cas Maquillatge tampoc no admeté els fets, va ser condemnada a 5 anys i 6 mesos de presó, mentre que per a Miquel Nadal el Tribunal només fixà 2 anys i 7 mesos. La cooperació amb la justícia per retallar les condemnes ha augmentat entre els polítics de l'extinta Unió Mallorquina a mesura que avançaven les investigacions.

Bartomeu Vicens, que ja ha complit bona part de la sentència que el declarà culpable de prevaricació per adjudicar al seu comptable un estudi per valor de 12.000 euros, ha decidit aproximar-se a la Fiscalia Anticorrupció després de passar gairebé 3 anys a la presó.

Nadal també ha canviat la seva estratègia, mentre que l'expresidenta es manté ferma. Els casos se li acumulen i Can Domenge no pinta bé per a l'extotpoderosa.

stats