Política 27/01/2020

El projecte de reobertura de les coves de Cala Blanca es licitarà per 443.000 euros

El Govern balear i el Consell de Menorca assumiran el finançament del projecte

Ivan Martin
1 min
Les Coves de Cala Blanca són un actiu turístic que el Consell vol potenciar de cara el futur.

MaóEl Consell de Menorca licitarà el projecte de reobertura de les coves de Cala Blanca de Ciutadella per un import total de 443.000 euros. Així ho ha anunciat la institució després de decidir les clàusules administratives i tècniques per a les millores interiors i d’accés que són necessàries per a aquest indret. Els pròxims dies es duran a terme els tràmits per a la seva publicació i posterior adjudicació.

El Govern balear i el Consell de Menorca assumiran el finançament del projecte, a través d’un conveni signat amb l’Agència d’Estratègia Turística de Balears (AETIB), segons el qual l’Executiu autonòmic es compromet a transferir 408.000 euros per a l’execució de les obres. Els treballs per habilitar l’accés a la cova són complicats i han estat objecte de diversos estudis espeleològics i arquitectònics, amb l’objectiu d’aconseguir les corresponents autoritzacions. Quan finalitzin les obres, les coves de Cala Blanca tindran 2.500 metres quadrats amb un llac interior.

El projecte s’inicià el juny del 2017 amb l’adjudicació a l’empresa Societat Asturiana de Diversificació Minera S.A. Després de ser entregat al Consell de Menorca l’any 2019, es varen detectar deficiències en matèria d’accessibilitat, que es varen resoldre. Aquest mateix any, l’Ajuntament de Ciutadella aprovà el permís d’instal·lació i obres per a l’obertura de les coves.

stats