Política 23/05/2019

Un nou reglament minimitzarà l'impacte ambiental de les proves esportives

El Consell de Mallorca autoritzarà i programarà curses ciclistes i de muntanya atenent l'interès públic i reduint les molèsties que puguin ocasionar

K. O.
1 min
Enfrontament per les curses de muntanya

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous un nou reglament que vol minimitzar l'impacte ambiental de les proves esportives que passin per espais protegits. Per primera vegada s'autoritzaran i programaran curses ciclistes, de muntanya i ral·lis atenent l'interès públic, amb la intenció de reduir les molèsties que puguin ocasionar a la ciutadania. A més, es crea un grup de treball en què participaran els agents implicats i s'establirà un calendari de proves esportives disponible per a tothom un any abans que es duguin a terme. La normativa també dissenyarà els mecanismes de coordinació necessaris entre les diferents administracions municipals, insulars i estatals.

La consellera de Territori i Infraestructures del Consell, Mercedes Garrido, ha assegurat durant el ple que volen que totes les proves de l'any vinent ja compleixin la nova normativa, i per això s'ha hagut d'aprovar d'urgència tres dies abans de les eleccions. La institució insular i els ajuntaments corresponents es coordinaran per aprovar el calendari d'activitats el darrer trimestre de l'any anterior a les proves. A més, les federacions esportives i altres entitats organitzadores hauran de demanar l'autorització a la institució insular el segon trimestre de l'any anterior a la prova.

Segons el Consell, anualment a Mallorca s'han d'autoritzar un centenar de proves esportives municipals i d'altres que passen per diversos ajuntaments. El reglament, que s'ha aprovat per unanimitat, ha tingut el suport de Ciutadans i El Pi perquè permet "desestacionalitzar" i establir uns criteris unificats per a la gestió de les curses.

stats