Política 21/02/2019

El nou reglament del Parlament prohibeix les preguntes d'autobombo als partits del Govern

Els diputats no adscrits a cap grup parlamentari no tindran els mateixos drets que la resta

M.ll.
1 min
Els representants dels partits i el president del Parlament, a la presentació del nou reglament de la Cambra.

PalmaEls partits del Govern ja no podran formular preguntes d'autobombo al mateix Executiu a les sessions de control dels plens del Parlament. Així ho determina el nou reglament de la Cambra, que s'aprovarà en sessió plenària el març i que ha estat presentat aquest dijous pel president del Parlament, Baltasar Picornell, i per tots els partits. És a dir, només formularan preguntes als membres del Govern sobre la seva gestió els representants dels partits que no formin part de l'Executiu autonòmic.

La nova normativa ha estat acordada de manera unànime per tots els grups parlamentaris i s'aplicarà a partir de la pròxima legislatura.

Una altra novetat important és la que afectarà els diputats no adscrits a cap grup parlamentari . A partir de l'aprovació del nou reglament, els diputats que abandonin o siguin expulsats del seu grup parlamentari no passaran a formar part del Grup Mixt. Seran diputats no adscrits i no tindran els mateixos drets ni recursos materials i humans que els parlamentaris que sí que formin part d'un grup. Encara que tindran el mateix sou que la resta dels diputats, no tindran cap retribució complementària.

El criteri per establir les normes del nou reglament és que "hagin obtingut unanimitat", segons ha explicat el coordinador de la ponència que s'ha encarregat de l'elaboració de la nova normativa, Vicenç Thomàs (PSIB).

stats