Política 17/10/2018

El reglament de l'Oficina Anticorrupció va agafant forma

Quan només manquen alguns tràmits parlamentaris, PSIB i Podem acosten posicions i MÉS es lamenta per la dependència del control econòmic del Govern

Jaume Ribas
1 min
Jaime Far promet el càrrec de director de l'Oficina Anticorrupció

PalmaEl portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha anunciat aquest dimecres que ja ha acabat la ponència parlamentària per redactar el reglament de l'Oficina Anticorrupció. Ara, faltarà que aquesta norma passi per una comissió, on podria rebre modificacions, i pel ple del Parlament. Tanmateix, i a pesar de les diferències que han anat sorgint entre el PSIB i el partit morat per aquest tema, Jarabo confia en el treball conjunt "de tots els grups progressistes" per enllestir el reglament i dotar l'oficina amb recursos.

Una de les principals reivindicacions de Podem era la creació d'un cos de funcionaris al servei del director de l'Oficina, Jaime Far. La formació de Jarabo demana que es convoquin oposicions per omplir les places que es creïn i que, mentrestant, es cobreixin els llocs de feina amb personal en comissió de serveis.

Podem té la intenció de consolidar amb personal propi l'oficina aquesta legislatura i així evitar que el PP la pugui suprimir si arriba a governar, com ha amenaçat de fer. "Era fonamental crear un cos de funcionaris que treballi contra la xacra de la corrupció en aquesta comunitat i amb independència d'altres òrgans", ha assenyalat el portaveu.

Així mateix, el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha manifestat el desacord del seu grup amb una mesura introduïda per acord entre el PSIB i el PP que suposarà que la despesa de l'Oficina depengui del servei d'intervenció econòmica del Govern. "No ens sembla normal que el Govern sigui l'entitat responsable del control econòmic de l'Oficina Anticorrupció", ha manifestat Ferrà, i ha afegit que "estudiaran molt bé aquesta dependència econòmica".

stats