Política 28/11/2019

Els regidors de Vox abandonen el ple de Cort ofesos per la qualificació de "franquistes" i "sexistes"

El president de la Federació de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha criticat el partit d'extrema dreta, que també ha qualificat d'"antidemocràtic"

K. O.
2 min
La proposta s'ha aprovat al ple d'aquest dijous.

PalmaEl portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, i el regidor del mateix partit Sergio Rodríguez han abandonat aquest dijous el ple de la institució durant una estona, ofesos per les paraules del president de la Federació de Veïns de Palma, Joan Forteza. L'activista veïnal ha qualificat la formació d'extrema dreta de "franquista", "sexista", "racista" i "antidemocràtica", quan ha intervingut per demanar l'erradicació de la violència masclista.

Els regidors de Vox han demanat al batle, José Hila, que retiràs la paraula a Forteza perquè la seva intervenció no estava prevista a l'ordre del dia, però Hila ha explicat que molt sovint i des de fa anys donen la paraula a entitats de la societat civil en els plens municipals, i s'ha negat a vetar el president de la Federació de Veïns. El batle també ha criticat que els representants de Vox hagin abandonat el ple perquè no els ha agradat l'opinió del president de la Federació i ha dit que era una falta de respecte a la ciutadania.

La formació d'extrema dreta serà l'única que no votarà a favor de la declaració institucional contra la violència masclista, com ja va fer al Parlament, que es preveu aprovar aquesta horabaixa. La regidora de Vox, Montse Amat, ha explicat que no hi votaran a favor perquè "parla de mantenir una llei fracassada" i han criticat que l'actual llei contra la violència masclista "criminalitza" els homes. Amat ha afirmat que no neguen la violència contra la dona però sí com s'ha legislat al respecte.

El regidor de Cultura i Benestar Social de Palma, Toni Noguera, ha dit que és "lamentable" que una formació no condemni "una de les principals xacres que pateix la societat". També ha dit que cal criticar amb contundència qui no ho faci. En la mateixa línia, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha afirmat que és "molt trist" i "preocupant". Mercedes Celeste, en canvi, ha considerat que encara hi ha quatre anys de legislatura per discutir i convèncer els regidors de Vox perquè hi votin a favor.

stats