Política 07/10/2019

La donació de l'ecotaxa als hotelers afectats per Thomas Cook agreuja la divisió entre el PSIB i MÉS

Els ecosobiranistes afirmen que no acceptaran la política "de fets consumats" dels socialistes

Carles Tudurí
2 min
Ensenyat i Armengol, en una imatge d'arxiu.

PalmaLa donació als hotelers de l'Impost de Turisme Sostenible que van pagar els turistes de Thomas Cook entre el juliol i el setembre, una mesura anunciada per pal·liar els afectes de la fallida del touroperador, agreuja la divisió entre el PSIB i MÉS. Els ecosobiranistes insisteixen que aquesta mesura no ha estat consensuada en cap moment i que els seus representants hi han mostrat en diverses ocasions la seva oposició. Aquesta disputa s'afegeix a d'altres que ja mantenen les dues formacions, com la que fa referència a la limitació dels creuers a Palma. Mentre que els socialistes són partidaris d'escalonar-los negociant amb el sector, els de MÉS reclamen una limitació.

El portaveu de MÉS al Parlament, Miquel Ensenyat, ha destacat aquest dilluns en una roda de premsa que aquesta donació de l'ecotaxa "no s'aguanta per enlloc" i que la seva formació no ha mogut ni un mil·límetre la seva posició al respecte. El portaveu ha dit que MÉS no acceptarà la política "de fets consumats" dels socialistes i que es continuaran oposant a la mesura. "Tenim uns acords de govern, no hem fusionat els tres partits", ha indicat Ensenyat per justificar las discrepàncies entre els socis de govern.

La portaveu socialista, Sílvia Cano, havia insistit minuts abans de la compareixença d'Ensenyat que els partits que formen part del Pacte donaven suport a les mesures per alleugerir l'impacte de la fallida de Thomas Cook, fet que ha estat desmentint de manera rotunda pel responsable de MÉS, i que és clar des de la setmana passada.

Segons els nacionalistes, l'oposició a aquesta iniciativa del Govern s'ha expressat dins el mateix Consell de Govern, dins el grup parlamentari i dins l'executiva del partit, per la qual cosa hi ha consens en la formació sobre el rebuig a donar l'impost als hotelers afectats per la fallida del touroperador, ja que consideren que aquest impost té un caràcter finalista. Ensenyat ha dit que insistiran en el rebuig a la mesura i ha recalcat a l'executiu la necessitat d'arribar a un acord sobre aquest tema.

stats