Política 30/07/2018

Podem es desvincula del referèndum de MÉS sobre la continuïtat de la monarquia

Mae de la Concha considera que és prioritari posar el focus en la comissió d'investigació per dilucidar el cas dels enregistraments de Corinna

Aina Riera Serra
1 min
Podem es desvincula de la proposta de referèndum de MÉS per demanar la continuïtat de la monarquia

PalmaEl mateix dia en què el monarca rep en audiència els diferents representats polítics de les illes, MÉS per Mallorca i Esquerra Unida han presentat una PNL perquè el Parlament de les Illes Balears convoqui un referèndum vinculant. L'objectiu d'aquesta consulta és demanar a la ciutadania de les illes i de l'Estat espanyol quina fórmula d'Estat desitja, si una monarquia o una república.

A més, també han mostrat el seu suport perquè s'obri una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats. Demanen que aquesta comissió esbrini què hi ha de veritat en les gravacions de l'amant del rei emèrit, Corinna zu Sayn-Wittgensteinel, i que relacionen Joan Carles I amb negocis fraudulents.

"Els darrers anys ha decaigut molt el suport a la monarquia però, des de 2015, el CIS ha deixat d'incloure la pregunta sobre el model de l'Estat a les seves enquestes i no entenem per què", ha dit Miquel Gallardo, diputat del grup parlamentari de MÉS per Mallorca. Gallardo assegura que la majoria de les enquestes que es publiquen responen a interessos privats i empresarials i que no reflecteixen els interessos de la majoria social.

Així mateix, a MÉS declaren que varen enviar la proposta a tots els partits d'esquerra i que suposadament són republicans però que només han obtingut el suport d'Esquerra Unida. Tampoc no han volgut pronunciar-se sobre perquè Podem no ha donat suport a la proposta.

Per la seva banda, la secretària general de Podem, Mae de la Concha, ha dit que ara la prioritat de la seva formació és donar suport a la comissió d'investigació. "Es una qüestió de temps que cal respectar. El referèndum és una proposta plausible, però ara no és el moment", ha declarat De la Concha.

stats