Partits
Política 03/08/2022

El REB, la falta de metges i el turisme: els "silencis" de Sánchez i Armengol, segons Prohens

La cap de l'oposició ha qualificat de "rectificacions" els anuncis que van fer ahir els dirigents socialistes en matèria de descomptes en el transport públic

2 min
La presidenta del PP a les Balears, Margalida Prohens, aquest dimecres en una roda de premsa.

PalmaDesprés dels anuncis derivats de la reunió Sánchez-Armengol d'ahir dimarts, la presidenta del Partit Popular a les Balears, Margalida Prohens, ha fet un repàs dels "silencis" dels dos socialistes. El Règim Especial de les Illes Balears (REB), la manca de professionals sanitaris i el turisme van ser els temes que Prohens va trobar a faltar en la trobada dels dos dirigents. En canvi, la popular ha qualificat de "rectificacions" les mesures de bonificar el 100% del tren i entre un 50% i un 70% dels busos de les Illes –acordada ahir–.

"Sánchez va haver de rectificar dues vegades en un dia. Fa un mes, en el Debat de l'Estat de la Nació, va oblidar els ciutadans de les Illes", ha declarat Prohens. Amb aquesta afirmació feia referència a l'anunci de la bonificació del 100% del transport ferroviari a les Illes, és a dir, a Mallorca, per compensar el greuge amb la resta de l'Estat.

"I pel seu desconeixement insular de les Illes –i de bona part de la Part Forana, de Menorca Eivissa i Formentera–, la presidenta del Govern va haver de sortir a salvar la cara a Sánchez", ha afegit sobre el descompte en busos. Armengol va anunciar ahir horabaixa que la bonificació per als busos de Mallorca seria del 50% i a la resta d'illes, del 70%.

Quant als "silencis", Prohens ha lamentat que "el Congrés ha prorrogat fins a 28 vegades el règim fiscal" i ha advertit que s'ha de tramitar "com a tard l'1 de gener del 2023". A més, ha criticat que en la reunió de Sánchez i Armengol no es va abordar "la manca de metges" i el fet que "els caps de setmana estan en descobert". Finalment, la presidenta del PP a les Illes ha reivindicat "el PERTE turístic" que defensa Alberto Núñez Feijóo, "el millor instrument per millorar el turisme".

stats