Política 18/06/2018

ERC: "La justícia no és igual per a tots"

Els partits polítics discrepen sobre l'ingrés a la presó de Brieva d'Iñaki Urdangarin

Ara Balears
3 min
La portaveu d'ERC considera que les condicions carceràries d'Urdangarin mostren que la justícia no és igual per a tots.

PalmaLa portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha considerat aquest dilluns sobre la situació d'Iñaki Urdangarin i les seves condicions carceràries en un pavelló especial dins d'una presó de dones que "això reflecteix que la justícia no és igual per a tots". Vilalta s'ha referit en una roda de premsa a les condicions "especials" de l'empresonament de l'exduc de Palma per complir la pena de cinc anys i deu mesos pel cas Nóos.

"El que veim amb aquest exemple és que a Espanya la justícia no és igual per a tots", ha considerat la portaveu republicana que, no obstant això, ha rebutjat pronunciar-se sobre la sentència del cas Nóos. Segons Vilalta, hi ha un tracte molt diferent amb la resta d'encausats judicialment i, especialment, amb els polítics independentistes presos, que "es troben encara en situació de presó preventiva i no han estat jutjats".

Podem denuncia un "tracte de favor"

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha denunciat que l'ingrés d'Iñaki Urdangarin a la presó de Brieva torna a revelar un tracte de favor a la monarquia, i ha defensat la necessitat d'impulsar "valors republicans" que evitin aquesta mena de privilegis. En roda de premsa, després de la reunió de l'executiva de Podem, Echenique ha posat l'èmfasi en el fet que "els presos comuns no tenen els mateixos privilegis que el cunyat del rei", cosa que, a parer seu, fa visible "no només que la corrupció és consubstancial a la monarquia", sinó la necessitat d'evitar que la família reial tingui aquest tracte de favor per sobre de la llei.

El PSOE parla de "normalitat democràtica"

Per contra, el portaveu de l'executiva federal del PSOE, Óscar Puente, considera que l'ingrés a la presó del marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, per complir condemna pel cas Nóos, és un símptoma de "normalitat democràtica" i del "funcionament de l'estat de dret".

En roda de premsa a Ferraz, després de la reunió de l'executiva, Puente ha assenyalat que el fet que Urdangarin hagi entrat a la presó "contradiu" els qui varen dir que mai no es produiria aquest fet.

A parer seu, amb aquesta condemna al gendre del rei Joan Carles ha quedat demostrat que tots els ciutadans són "iguals davant la llei" i que l'estat de dret funciona a Espanya amb normalitat.

"És un símptoma de normalitat, una normalitat desagradable que hauríem preferit no haver viscut, però normalitat democràtica", ha insistit.

Iñaki Urdangarin, condemnat pel Tribunal Suprem a cinc anys i deu mesos de presó pel cas Nóos, ha ingressat avui a la presó avilesa de Brieva.

La presó de Brieva, situada a set quilòmetres de la ciutat d'Àvila, en la qual va complir condemna l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán, era una de les presons que es tenien en compte per a l'ingrés d'Urdangarin.

Cs: "La justícia és igual per a tots"

La portaveu de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assenyalat que la justícia a Espanya funciona per a tots igual, "encara que siguis el cunyat del cap de l'Estat"

El fet que Iñaki Urdangarin hagi estat condemnat demostra que hi ha una justícia que actua i que "si t'enxampen i et jutgen" cal que assumeixis la teva responsabilitat.

Ho ha dit Arrimadas en una roda de premsa a la seu estatal del partit al carrer Alcalá referint-se a l'entrada avui a la presó del marit de la infanta Cristina.

No ha volgut pronunciar-se sobre les condicions que en què viurà Urdangarin a la petita presó de Brieva (Àvila), un centre de dones on ha ingressat aquest matí, i s'ha limitat a assenyalar que respecta la decisions penitenciàries que es prenguin.

stats