Política 18/09/2018

El PP veu una presidenta "esgotada" i Podem destaca la "col·laboració" amb el Govern

El Pi critica la tardança en el REB mentre que MÉS per Mallorca ha alabat l'anunciat pla de retorn de joves emigrats

J. R.
2 min
El ple del Parlament

PalmaDesprés del discurs de la presidenta, Francina Armengol, en el debat de política general, els diferents grups s'han afanyat a donar el seu parer abans que el puguin esbossar amb més matisos en la sessió de rèplica de demà. La portaveu parlamentària del Partit Popular, Magra Prohens ,ha criticat que "està tot per fer" quan queden només sis mesos de legislatura. Per als conservadors, el discurs ha estat un "autoplagi" en què la presidenta ha repetit els anuncis "tres i quatre vegades". A més, Prohens creu que Armengol ha "fregat el ridícul quan s'ha atribuït el mèrit del 75%" de descompte de resident per als vols a la Península i creu que les rebaixes fiscals que ha anunciat la socialista són "copiades del PP".

Podem, en canvi, ha destacat la "col·laboració" amb el Govern. La secretària general del partit i diputada al Congrés, Mae de la Concha, ha substituït el portaveu parlamentari en la compareixença davant els mitjans i ha afirmat que "el millor PSOE apareix" quan Podem participa en el disseny de les polítiques "col·laborant-hi de manera crítica". De la Concha ha destacat, per exemple, l'increment de la inversió en educació infantil, el reconeixement de les malalties laborals de les cambreres de pis i el pla de tornada de joves emigrats.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha destacat i alabat sobretot el pla de retorn per a joves, una de les mesures anunciades per la presidenta. El discurs d'Armengol ha estat "positiu" per als ecosobiranistes, que n'han destacat el "costat social" i el fet que la presidenta tingués en compte "la pluralitat del Pacte". Així mateix, el portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha destacat el "compromís" del Govern amb l'educació en l'etapa de zero a tres anys però ha volgut recalcar que els 1.000 milions d'inversió anunciats haurien de ser exclusivament per a educació, i no per a educació i formació, com ha dit Armengol, ja que aquest segon concepte també inclou punts com ara la formació contínua dels professionals.

El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, ha retret que, tot i l'anunci de la presidenta, el nou REB no podrà està en vigor l'1 de gener com s'havia compromès el Govern. Font ha insistit que Armengol ha de "concretar" les mesures que ha anunciat i ha criticat que fes anuncis "com en un discurs d'investidura" en mesures com habitatge o transport "en les quals no s'ha avançat durant aquesta legislatura".

stats