Política 22/02/2019

"Descafeïnat", "positiu", "insuficient"... Aquestes són les reaccions polítiques al REB

Membres de diferents partits polítics han passat pels micròfons del programa de ràdio 'Al Dia IB3' per valorar el règim especial que s'aprovarà aquest divendres

Ara Balears
3 min
Armengol aprofita l'acte dels premis Ramon Llull per recordar la importància d'aprovar un nou REB

PalmaEl Consell de Ministres aprovarà aquest divendres un REB per a les Illes Balears, que no serà efectiu fins a la pròxima legislatura. Dijous els diferents sindicats i els empresaris ja varen fer una valoració d'aquest règim especial i aquest divendres ha arribat el torn dels diferents partits polítics de les Balears, que han passat pels micròfons del programa de ràdio 'Al Dia IB3'.

Biel Company: "L'any 2015 teníem un règim fiscal que la presidenta va tornar a Madrid"

El president del PP balear, Biel Company, ha assegurat que el REB "ha de servir per compensar el dèficit que patim per la insularitat, aquest ha de ser el seu objectiu principal, no ha de servir per igualar-nos a la resta d'autonomies, són qüestions diferents".

A més, ha assegurat que "l'any 2015 teníem un règim fiscal que la presidenta Francina Armengol va tornar a Madrid, això jo no ho faré. Nosaltres defensarem aquest acord".

Juan Pedro Yllanes: "És una passa endavant"

També ha passat pels micròfons de la ràdio pública el candidat al Govern de Podem Illes Balears, Juan Pedro Yllanes. El candidat ha assegurat que "quan avui s'aprovi el REIB estarem millor que en els darrers anys. No s'aprovarà totalment, però és una passa endavant. Em crida l'atenció que hi hagi partits que ara critiquin el REB quan no han fet res".

Miquel Ensenyat: "S'ha fet molta feina per aprovar aquest REB"

El candidat de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat que s'ha fet molta feina per aprovar aquest REB amb els sindicats, els agents socials i els empresaris. "Avui s'ha fet una passa important i a partir d'ara encara podem continuar fent feina per millorar aquesta eina".

Ensenyat ha remarcat que durant la pròxima legislatura el REB serà una prioritat, ja que "va començar sent un punt de trobada i ara serà un punt de partida". A més, ha assegurat que "ara tindrem uns mecanismes que faran que sigui més fàcil anar avançant".

Jaume Font: "Molt d'esforç per un resultat molt magre"

Jaume Font, el president d'El Pi ha donat la seva opinió posant un exemple pràctic i ha comparat l'aprovació del REB amb el fet d'arribar tard a un supermercat. "Aquest REB suposa molt d'esforç per un acord que és molt magre. És com quan entres a comprar en una tenda i et diuen que estan a punt de tancar. Al final t'endus el que ningú vol".

A més, ha criticat que les ajudes al transport de mercaderies estiguin excloses d'aquest acord, ja que "era una qüestió molt important, especialment per a Menorca, Eivissa i Formentera". Tot i això ha tret un punt positiu, ja que creu que aquesta situació ha fet que els ciutadans vegin que és necessari tenir un REB.

Nel Martí: "És molt insuficient el document presentat ahir"

Nel Martí, de MÉS per Menorca, ha qualificat el REB d'"insuficient", ja que només contempla una "petita part" de les reclamacions que s'havien fet. Respecte de les mesures que no s'hi han inclòs, assegura que eren mesures molt importants per a Menorca i les Pitiüses. "Les presses han marcat el REB", ha sentenciat.

Xavier Pericay: "No hem aconseguit un bon REB"

El darrer a passar pels micròfons de la ràdio ha estat el portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, que ha assegurat que no s'ha aconseguit un bon REB. "És descafeïnat i la fotografia dona a entendre que el document és fruit d'un esforç global i no és així. Estam molt lluny del que preteníem".

A més, ha criticat Francina Armengol dient que "ja té la foto que volia" i ha afegit que "és una mesura electoral, els partits no hem sabut com avançaven les negociacions. Des del mes de novembre havíem de tenir el REB enllestit i no ha estat així".

stats