Política 26/05/2022

Raquel Sánchez: "Optam pels drets o les dretes"

El PSOE ha fet aquest dijous a Palma una conferència sobre el futur d'Europa

2 min
Javier Moreno, Francina Armengol, Iratxe García i Alícia Homs aquest dijous a Palma

Palma"Optam pels drets o les dretes, no hi ha llibertat sense el reconeixement dels drets ecològics, LGTBI, de l'habitatge o la igualtat", ha afirmat aquest dijous a Palma la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en el marc de la conferència Cap a una Europa justa dissenyada per la joventut. En l'acte també hi han participat la presidenta del Govern, Francina Armengol; el cap de la delegació socialista espanyola en el Parlament Europeu, Javier Moreno; la presidenta del grup dels Socialistes i Demòcrates (S&D) a la Cambra Baixa europea, Iratxe García, i l'eurodiputada socialista illenca, Alícia Homs.

La conferència ha tractat així la temàtica de la joventut a Europa. "Hi ha uns senyals molt clars que volen una més i millor Europa", ha indicat García. "Hem considerat que aquesta era una gran oportunitat per debatre amb els joves de les Balears sobre com poden ser els protagonistes del futur", ha afegit. La presidenta dels S&D ha incidit en el fet que "no ens podem resignar que les generacions futures visquin pitjor que els seus pares".

Moreno ha considerat que els joves "no són el futur, sinó que són el present". "Avui els escoltarem i la nostra acció com a polítics és traslladar les seves idees a les institucions i convertir-les en una realitat", ha puntualitzat. Moreno ha ressaltat la figura d'Homs en el Parlament Europeu, que a més és presidenta de les Joventuts Socialistes Europees. "Lluita perquè no hi hagi cap jove amb pràctiques no remunerades, tot i que és una lluita complicada perquè la dreta no vol que succeeixi", ha explicat. Homs, per la seva banda, ha expressat que "les Balears han aportat molt al projecte europeu".

Finalment, la presidenta del Govern ha declarat que "aquesta terra és profundament europeista". "És evident que la pandèmia, que tant de mal ha fet, ha portat la imatge d'una Unió Europea justa", ha destacat. Armengol ha tret pit de les diferents legislacions per combatre "la problemàtica de ser un territori fràgil davant el canvi climàtic". "Hem estat líders a Europa en algunes qüestions com transposicions de directives europees, l'eliminació de residus plàstics i el decret de protecció de posidònia", ha subratllat.

stats