Política 24/04/2014

Rajoy alerta a Catalunya que el sobiranisme la conduiria a un "fracàs segur"

El cap de l'executiu espanyol adverteix que "ningú no hauria d'obstruir" el camí unitari sense explicar-ne els costos i proclama: "El nostre futur, junts, no coneix fronteres"

R. Mateos / E. Freixa
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, aquest dijous a Barcelona, al Foro de Marcas Renombradas Españolas / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president el govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pronosticat aquest dijous el "fracàs segur" de tot projecte polític o empresarial que no passi per la unitat. Rajoy ha intervingut en una trobada empresarial organitzada pel Foro de Marcas Renombradas Españolas, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona. Hi ha arribat tan sols mitja hora abans que se n'anés el president de la Generalitat, Artur Mas, que també hi ha parlat. Tampoc per després està prevista cap trobada. De fet, Rajoy torna cap a l'aeroport a les 15.00 hores.

En un discurs lligat a la internacionalització de les empreses espanyoles però farcit d'al·lusions indirectes al procés sobiranista defensat per Mas, Rajoy ha advertit que "tancar-se en un mateix i romandre immòbil als canvis" són "ingredients segurs per al fracàs", mentre que en canvi guanyar en mida i "innovar" són les "claus d'èxit". "Ningú no hauria d'obstruir aquest camí sense explicar els costos de caminar en sentit oposat", ha avisat.

En una altra subtil indirecta als partidaris de la independència, ha afirmat que "probablement per anar ràpid és millor anar sol, però per anar lluny és millor anar acompanyat", i ha remarcat que "el món tendeix de manera imparable a la desaparició de les fronteres". "El nostre futur, junts, no coneix fronteres", ha proclamat un Rajoy triomfalista amb els actuals indicadors de recuperació econòmica.

Després de lloar l'esperit de la "feina ben feta" –ho ha dit en català– que hi ha a Catalunya, ha assegurat que Barcelona "és un gran aparador d'hospitalitat i tolerància de Catalunya i d'Espanya", és "el millor mirall del nostre país", on s'hi veuen reflectits "els nostres millors atractius, qualitats i talents". Barcelona, ha afegit, ha de representar un "focus mediterrani de progrés i obertura del nostre país al món".

stats