Política 31/08/2013

Rajoy anuncia "més reformes" per poder abaixar els impostos d'aquí a un any

Ho ha promès en un acte del PP al castell de Soutomaior, a Galícia

Ara
2 min
Mariano Rajoy amb el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, al principi de l'acte que el PP celebra aquest dissabte a castell de Soutomaior / EFE

Soutomaior"Res ni ningú no ens distraurà de la nostra tasca essencial, aquesta legislatura, que és la recuperació econòmica". És la idea fonamental que ha llançat aquest dissabte el president espanyol, Mariano Rajoy, per donar el tret de sortida al curs polític del PP, que viu la seva pitjor crisi interna de la història per l'escàndol de Bárcenas.

Rajoy ha repetit aquest concepte per activa i per passiva. El president ha assegurat que el seu objectiu és sortir de la crisi, i "no ens podem distreure per molt que s'hi entestin els socialistes". "Ningú no em distraurà d'aquest objectiu, no renunciaré a aquesta prioritat i no canviaré el rumb marcat en el debat d'investidura", ha advertit.

El cap de l'executiu espanyol ha explicat als afiliats del PP gallec que enguany ha "treballat dur", que "res no ha estat fàcil" perquè és conscient que ha pres decisions que "no són del gust de molta gent". No obstant això, ha proclamat orgullós que avui es presentava al castell de Soutomaior "tranquil per la feina feta". "Ho hem fet perquè no es repeteixi la història en la qual Espanya sempre és el país que està pitjor quan esclata una crisi", ha etzibat.

Malgrat ser un acte de partit, Rajoy no ha fet cap mena d'autocrítica per la situació que viu el PP arran de les confessions del seu extresorer Luis Bárcenas. S'ha limitat a fer un discurs triomfalista sobre la situació econòmica: "En dotze mesos Espanya ha aixecat el cap. No podem cantar victòria, però sí que podem estar orgullosos del que ha fet Espanya en un temps rècord", ha assegurat abans d'enumerar una a una les xifres que han millorat en un any.

El president del govern espanyol té intenció d'inaugurar el proper curs polític en el mateix castell gallec, per això ha llançat una promesa als seus votants: "L'any que ve vindré a anunciar una baixada d'impostos".

Al llarg dels dotze mesos que queden, Rajoy ha anunciat que seguirà amb el seu pla de reformes estructurals perquè "s'ha de mantenir el rumb perquè mai més haguem de viure una crisi com l'actual. Soroll a part, ens han elegit per sortir de la crisi", ha afirmat.

El president espanyol ha començat el seu discurs amb paraules de record a les víctimes de l'accident de tren a Santiago de Compostel·la que va acabar amb la vida de 79 persones.

stats