Política 27/12/2013

Rajoy: "La consulta no es pot celebrar"

Afirma que Mas ja sabia que ell no té marge per negociar res a l'entorn de la "sobirania nacional" i que treballarà "sense descans" per impedir-la

Ferran Casas
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest divendres / EFE

BarcelonaEn el seu balanç de l'any a la Moncloa, i abans que l'hi preguntés la premsa, el president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit a la consulta. "La meva posició és que és contrària a la Constitució Espanyola i que, per tant, no es pot celebrar", ha proclamat.

El cap de l'executiu ha preferit parlar d'Europa, d'un projecte en comú que "cal fer gran", i ha afirmat que no té marge per defensar altra cosa: "Jo no puc disposar de la sobirania nacional, perquè és de tots els espanyols". En aquest sentit ha afirmat que quan Artur Mas va obrir el meló de la consulta ja sabia la seva opinió contrària i el seu nul marge per negociar res. "Hi ha coses que no se'm poden demanar, i encara més quan ja se sabia la meva resposta abans", ha afirmat.

Per ell, el que pretenen Mas i una majoria de partits catalans "faria un mal enorme a tot Espanya i especialment a Catalunya". Per això, i sense detallar quines mesures prendrà, ha afirmat que treballarà "sense descans per preservar l'actual model de convivència". Així, abocarà esforços a "evitar que catalans i espanyols es vegin perjudicats per una iniciativa que genera divisió, incertesa i inestabilitat".

Rajoy ha fet, a més, un balanç triomfalista de la seva gestió i positiu de la situació econòmica i de la projecció exterior d'Espanya i la seva economia. "Ja no som un motiu de preocupació al món", ha proclamat.

stats