Política 16/10/2013

Duran, a Rajoy: "Si no és capaç de donar una resposta d'estat a Catalunya, es trobarà una declaració unilateral d'independència"

Rajoy respon que ell seguirà treballant per explicar els llaços que uneixen Catalunya i Espanya

M. Eugènia Quetglas
1 min
Duran aquest dimecres al Congrés / EFE

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep A. Duran Lleida, ha advertit aquest dimecres al cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, que "si no és capaç com a president de dirigir una resposta d'estat −no només de govern− per donar resposta a la situació de Catalunya, que té un gran suport social, es trobarà amb una declaració unilateral d'independència del Parlament de Catalunya".

La resposta de Rajoy és que a l'estat espanyol hi ha un dels sistemes polítics "més descentralitzats" que es coneixen. Per ell, "això s'ha d'explicar", i apel·lant a la Constitució ha assegurant que ell seguirà treballant per mantenir els "llaços" que uneixen Catalunya i Espanya. "Això no és un invent del no-res, sinó que portem junts segles", ha exclamat.

Duran ha preguntat a Rajoy per l'agenda política que té preparada per a Catalunya durant la sessió de control del Congrés. L'advertència sobre la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència no ha fet virar la resposta de Rajoy, tot i que el president d'Unió ha fet un afegitó a l'amenaça. "No és bo ni per a Catalunya ni per a Espanya perquè donarà un signe claríssim d'inestabilitat política i, per tant, de desconfiança".

El portaveu de CiU ha etzibat a Rajoy que ara és el moment de fer "política amb majúscules", perquè, segons Duran, en aquest cas "no serveix" la doctrina Rajoy que "el temps ho soluciona tot", perquè el temps s'escurça.

Rajoy ha insistit que la seva tasca amb Catalunya, a dia d'avui, és ajudar-la a sortir dels problemes econòmics que té. Aposta per "l'estabilitat institucional i política" i que "tothom remi en la mateixa direcció".

stats