Política 11/06/2015

Rajoy aconsella rebaixar les "expectatives" dels canvis al seu govern

Deixa entreveure que no hi haurà una gran remodelació perquè no variarà les polítiques

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dijous a Brussel·les. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aconsellat rebaixar les "expectatives" sobre els canvis que pugui fer a l'executiu perquè ha assegurat que modificarà les polítiques i, en conseqüència, ha suggerit que no hi haurà grans modificacions en els noms.

Rajoy s'ha referit als canvis que planeja dur a terme aquest mes tant al govern com al PP en declaracions als periodistes al final de la cimera UE-Celac que s'ha celebrat a Brussel·les.

Quan li han comentat que la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, havia assegurat que Rajoy portarà a terme els canvis de forma imminent, Rajoy ha dit que no donaria més detalls, però ha recordat que és una competència exclusiva seva.

"L'única cosa important és deixar clar que les polítiques no es canviaran i que, com que no es canviaran les polítiques, poden treure les conseqüències que vulguin", ha assenyalat, i ha deixat entreveure que això indica que no hi haurà una àmplia remodelació del govern.

En aquesta línia, ha fet una petició: "Que no es generi tanta expectativa. He dit que no canviarem les polítiques, i a partir d'aquí es poden treure algunes conclusions". "Jo, per descomptat, no he generat les expectatives", ha afegit.

Suport a Santamaría

Responent a preguntes, ha donat tot el suport a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, després que el seu nom hagi estat esmentat en alguns mitjans com un dels que pot canviar.

"Que a aquestes altures de la meva vida em preguntin per la vicepresidenta del govern, que porta tant de temps col·laborant amb mi... és millor que no digui res, tret que és una persona que exerceix la seva tasca francament bé".

Ha insistit que l'objectiu ha de ser mantenir la recuperació econòmica i que se segueixi creant ocupació a Espanya després d'uns últims mesos que han estat bons. Però ha reiterat que hi ha encara molta gent que no pot treballar i que no es distraurà de l'objectiu de seguir creant llocs de treball després d'una legislatura molt dura. "Ara es tracta que les reformes continuïn produint efectes i que hi hagi cada vegada més espanyols que puguin treballar", ha afegit.

stats