Política 04/07/2019

Podem es queixa del repartiment d'assessors al Parlament

El partit morat en tindrà dos, els mateixos que Ciutadans i MÉS per Mallorca

Maria Llull
1 min
Imatge d'arxiu del pla del Parlament.

PalmaPodem ha mostrat aquest dijous la seva disconformitat amb el repartiment d'assessors que ha fet la mesa del Parlament, segons han explicat a l'ARA Balears fonts internes del partit. El partit morat en tindrà dos, els mateixos que Ciutadans i MÉS per Mallorca, encara que n'ha reclamat dos i mig.

Per altra banda, el PSIB tindrà vuit assessors i el PP, set. En el cas d'El Pi, Vox i el grup mixt, cadascun en tindrà un i mig.

Podem ha sortit perjudicat per la iniciativa de la mesa d'afegir mitja jornada de personal eventual als grups més petits, als quals només corresponia un assessor.

Per altra part, també s'ha decidit ampliar a 18 diputats els integrants de la Diputació Permanent del Parlament.

El primer ple després de les vacances d'estiu es durà a terme el 10 de setembre, encara que l'activitat parlamentària es reprendrà cinc dies abans. Pel que fa a les comissions, estaran formades per 13 diputats, quatre dels quals seran del PSIB.

Com ja es va establir en el nou reglament de la Cambra, els partits que formen part del Govern no podran fer preguntes d'autobombo a l'Executiu. Segons el repartiment efectuat a la Junta de Portaveus, el PP podrà formular nou preguntes per ple, després que n'hagi cedit una al grup mixt, que d'aquesta manera en podrà formular dues. Ciutadans podrà fer cinc preguntes, i Vox i El Pi, dues cadascun.

stats