Política 11/09/2019

Tot el que has de saber sobre la Diada

On se celebra la manifestació? Com es distribueixen els trams? Quin recorregut segueix? Afectarà la mobilitat?

Ara
3 min

On se celebra?

"Volem representar que, des de camins diferents, hi ha punts de trobada on ens posem d'acord per un objectiu comú", va explicar la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, en l'acte de presentació de la manifestació. Per exemplificar aquest objectiu, la mobilització d'enguany tindrà com a epicentre de la convocatòria la plaça d'Espanya de Barcelona, punt on confluiran els manifestants des de les sis vies limítrofes dibuixant una estrella. Així, la concentració del 2019 s'estructurarà en sis braços (Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i avinguda Maria Cristina) fragmentats en 26 trams en els quals s'ha assignat els assistents segons la comarca de procedència.

Seguiment de la Diada

Des de primera hora del matí s'habilitarà un dispositiu especial a l'Ara.cat per retransmetre el minut a minut de la jornada de l'Onze de Setembre. A través del portal web de l'ARA, es podrà consultar tota la informació de la Diada, des de la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova, així com l'acte que convoca Òmnium Cultural al matí, fins a la mobilització de l'Assemblea a la tarda. Al mateix temps, hi haurà un ull posat en el ressò que la premsa internacional pugui fer-se de les mobilitzacions. Es podrà seguir l'última hora de la Diada, també, a través dels canals de l'ARA i les xarxes socials.

Els horaris

  • 16.00 h

L'organització ha demanat als participants que s'apleguin als seus trams ja des de les quatre de la tarda. Per amenitzar l'espera fins a l'inici de l'acte, l'Assemblea ha preparat actuacions musicals i activitats culturals en tots els carrers.

  • 17.14 h

Un any més, l'acte central de la manifestació començarà a les 17.14 h a l'escenari habilitat al final de l'avinguda Maria Cristina i durarà aproximadament 45 minuts.

  • 17.30 h

La mobilització constarà de tres blocs: el primer, centrat en la representació de la diversitat de la societat; el segon, per explicar què pot fer la societat per a la independència, i, finalment, un missatge final dirigit al Govern i al Parlament. Serà en aquest punt on es faran els parlaments de l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural.

  • 18.30 h

Un cop finalitzada la manifestació de l'Assemblea, Òmnium oferirà per quart any consecutiu la Festa per la Llibertat, amb les actuacions musicals de Rumba Gipsy Cat, Mishima i Buhos. Els concerts seran totalment gratuïts i, per primera vegada, es farà també una cercavila rumbera.

Mapa de distribució dels trams

Tot el que has de saber sobre la Diada

Situació dels trams i comarques i assemblees territorials receptores assignades a cada tram

  • Punts lila
  • Espais protegits per a embarassades i gent gran(només s'hi podrà estar si s'ha fet reserva prèvia)
  • Espai habilitat per a persones amb necessitats especials (amb WC adaptat i intèrpret en llengua de signes catalana)

Afectacions a la mobilitat

La ronda Sant Pere quedarà parcialment tallada al trànsit durant les primeres hores del dia, a causa de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. A la tarda, hi haurà talls de trànsit a la Gran Via des de la plaça d'Espanya fins a la plaça Universitat, així com als carrers pròxims a la manifestació. L'avinguda Maria Cristina es mantindrà tancada al trànsit fins l'endemà, dijous 12 de setembre, a les 14.30 h, per les tasques de muntatge i desmuntatge de l'escenari.

  • Metro

Reforçarà el servei a totes les línies entre les 12 i les 21 hores. A més, les línies L1 i L3 funcionaran amb horari de dia feiner durant el mateix període horari. Les estacions que es preveu que quedin més afectades són Hostafrancs (L1), Espanya (L1, L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Universitat (L1, L2), Passeig de Gràcia (L2, L3, L4), Tarragona (L3) i Poble Sec (L3).

  • Bus

Hi haurà fins a 29 línies de bus afectades entre les 14.30 h i les21 h. El servei del Barcelona Bus Turístic (ruta verda, vermella i blava) quedarà modificat durant tot el dia. Durant el matí, es veuran afectades les línies D50, H16, 19, 62, V19, 47 i 120. Tot i això, l'alteració principal es viurà a partir de les 15 h i afectarà la D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 39, 46, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 78, 79, 109, 115 i 150.

  • Ferrocarrils

Reforçarà el servei entre les 12 h i les 21.30 h tant enel trajecte Barcelona-Vallès com en el Llobregat-Anoia. La previsió és incrementar el nombre de vagons per tren, com també la freqüència de pas, equiparant-la a la dels dies feiners.

  • RENFE

Oferirà l'horari habitual de dia feiner.Bicing: No oferirà servei durant tota la jornada en un total d'11 estacions de Bicing, la majoria situades a la Gran Via i pròximes a la plaça d'Espanya.

stats