Puigdemont es reuneix a Bèlgica amb Borràs per abordar la negociació de la formació de govern

ERC ha obert la ronda de contactes amb la CUP i es trobarà en les properes hores amb Junts

1 min
La candidata de JxCat, Laura Borràs, en l'acte d'inici de campanya

L'expresident Carles Puigdemont s'ha reunit aquest dijous amb la presidenciable, Laura Borràs, a Bèlgica per analitzar els resultats electorals i la formació de govern amb Esquerra. La voluntat de Junts és traduir la majoria absoluta independentista al Parlament en un executiu "fort" i pactar una estratègia compartida per continuar amb el Procés. Tal com explica el secretari general del partit, Jordi Sànchez, en una entrevista a l'ARA, emplacen a Pere Aragonès, com a primera força dins el sobiranisme, a liderar la formació de l'executiu, però advoquen per arribar a acords sobre què fer en aquesta legislatura i també al Congrés dels Diputats.

JxCat ha explicat en un comunicat que Puigdemont i Borràs han coincidit en "remarcar la importància d'haver superat el 51% dels sufragis" per part de l'independentisme i que el resultat ha d'afavorir a la formació d'un executiu independentista que apliqui el "mandat".

Ahir dimecres Esquerra va obrir la ronda de contactes amb la CUP per començar a parlar de la formació del nou executiu i té previst fer-ho a les properes hores amb Junts per Catalunya.

stats