Política 21/06/2015

El PSOE proclama Pedro Sánchez candidat a la Moncloa

El secretari general no haurà de competir en primàries perquè no té cap rival

Europa Press
1 min
Sánchez, en arribar a la reunió del comitè federal del PSOE. PACO CAMPOS / EFE

MadridEl comitè federal del PSOE ha proclamat aquest diumenge el seu secretari general, Pedro Sánchez, candidat dels socialistes a la presidència del govern espanyol, ratificant així la decisió dels militants, que no van avalar cap altre aspirant perquè disputés aquest lloc.

Sánchez encapçalarà la llista del PSOE a les pròximes eleccions generals sense haver de sotmetre's a les primàries obertes que s'havien convocat per al 26 de juliol, atès que cap aspirant va aconseguir recollir els avals necessaris per disputar-li el lloc.

D'aquesta manera, el màxim òrgan del PSOE entre congressos ha nomenat formalment candidat el líder dels socialistes, que fa menys d'un any va arribar a la secretaria general després de ser elegit pels militants. En aquest cas sí que hi va haver dos candidats, el diputat Eduardo Madina i el dirigent d'Izquierda Socialista José Antonio Pérez Tapias, que van competir en unes primàries en què van participar els afiliats del partit.

Després de la seva proclamació en el comitè federal, que s'ha reunit al Teatro Circo Price, Sánchez farà una intervenció davant d'uns 2.000 convidats, el seu primer discurs com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol.

Entre el públic hi ha els barons del PSOE, l'exsecretari general Alfredo Pérez Rubalcaba, l'expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero i l'exvicepresident Alfonso Guerra. Felipe González no ha pogut anar-hi per motius d'agenda.

stats