Política 13/06/2019

PSOE i MÉS-Podem, a prop d'un acord de govern a Calvià

Les tres formacions encara negocien el repartiment de les àrees del futur executiu, que encapçalaria el socialista Alfonso Rodríguez

Kike Oñate
2 min
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Calvià

CalviàEl PSOE i la coalició MÉS-Podem estan a prop d'arribar a un possible acord de governabilitat al municipi de Calvià. Les tres formacions encara negocien el repartiment de les àrees del futur executiu que encapçalaria el socialista Alfonso Rodríguez, que repetiria com a batle per segona legislatura consecutiva. De moment, Medi Ambient i Participació Ciutadana les gestionaria la coalició d'esquerres, que demana una altra cessió per part dels socialistes.

Des del PSOE s'han mantingut ferms i en cap moment no han volgut negociar Serveis Socials, Mobilitat i Habitatge, perquè consideren que són departaments fonamentals per desenvolupar el seu programa. De fet, la definició de l'organigrama i el repartiment d'àrees és el que més està costant a l'hora de negociar, però la sensació d'arribar a un pacte és present entre les formacions. D'altra banda, el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que no es va poder aprovar la legislatura passada, va ser un dels punts clau durant les primeres reunions: els socialistes van haver d'eliminar algunes de les propostes urbanístiques a petició de MÉS-Podem.

El PSOE d'Alfonso Rodríguez va aconseguir mantenir els 10 regidors (41% dels vots), mentre que Podem-MÉS van guanyar dos regidors. D'aquesta manera, l'esquerra pot continuar governant el municipi, on la fragmentació de la dreta ha fet davallar el PP, que ha passat de 9 a 5 regidors, i els quatre regidors que perd han anat a Ciutadans (2) i a Vox (2). L'extrema dreta ha aconseguit un 10% i ha esdevingut la tercera força política. Calvià tenia deu partits que s'hi presentaven, però només la meitat han aconseguit representació. Esquerra Unida, El Pi, Tansforma Calvià, Decide Calvià i Sí se Puede (SSP) van quedar fora del repartiment de regidories, ja que no van arribar al 5% exigible. A més a més, cal tenir present que el municipi de Calvià disposa de quatre regidors menys en la legislatura 2019-2023, perquè ha passat dels 25 representants públics a 21, a causa del descens continuat de la població.

stats