Governabilitat a l'Estat
Política 26/09/2022

PSOE i Podem equiparen el PP amb Giorgia Meloni

Montero defensa l'estat del benestar per "frenar l'extremisme" i carrega contra el "populisme fiscal" de Feijóo

2 min
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, davant el comitè executiu nacional del partit a la seu de Génova

MadridDe manera més o menys explícita, PSOE i Unides Podem han vinculat l’amenaça que representa Giorgia Meloni a Itàlia amb la que pot suposar un govern del PP a l’Estat. L’endemà de la victòria electoral de la candidata neofeixista, les forces de la coalició espanyola han apostat per “prendre nota”, en paraules de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, i defensar les polítiques de protecció de l’estat del benestar enfront del “populisme fiscal” que propugna Alberto Núñez Feijóo, tal com ha subratllat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

La vicesecretària general del PSOE ha comparegut aquest dilluns a Ferraz i ha assegurat que la recepta contra “l’extremisme” és enfortir els serveis públics, una política que ha contraposat a la del líder del PP, que ha fet una intervenció oberta davant el comitè executiu nacional sota el lema "Menys impostos". Feijóo ha demanat una rebaixa del 10 al 4% de l’IVA en productes d’alimentació com la carn, el peix, l’oli i l’aigua, i Montero ha replicat que no té intenció de “buidar les arques públiques”. Més aviat al contrari, ha anunciat que els pròxims dies presentarà un paquet de mesures fiscals més enllà del nou impost a les grans fortunes, algunes de les quals s’incorporaran als pressupostos i d'altres aniran a banda. 

Si bé Montero no ha fet una vinculació directa entre el programa de Meloni i el del PP, sí que ho ha fet el coportaveu de Podem Pablo Fernández, que ha apostat per “deixar de blanquejar” Feijóo per evitar que el resultat d’Itàlia es repeteixi a Espanya. “Feijóo és el capo d’un càrtel”, ha afirmat. El president conservador ha ignorat els resultats electorals durant el seu discurs, a diferència de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que en un acte organitzat per El Mundo ha culpat els partits socialdemòcrates de la victòria de la ultradreta i ha augurat un futur similar a Espanya. 

stats