Política 01/03/2019

El PSIB-PSOE guanyaria les eleccions a les Illes Balears, segons el CIS

L'enquesta li dona un 22,6% dels vots enfront del 14,5% del Partit Popular

Ara Balears
1 min
El PSIB-PSOE guanyaria les eleccions a les Illes Balears, segons el CIS

PalmaEl PSIB-PSOE seria el partit més votat a les Illes en les eleccions generals del pròxim 28 d'abril si es compleixen les previsions del Centre d'Investigacions Sociològiques, que atorga a aquesta formació un 22,6% dels vots, resultat que probablement li permetria guanyar 4 dels 8 diputats que corresponen a la circumscripció de les Illes Balears.

Segons el baròmetre de febrer de l'entitat, en segon lloc quedaria el Partit Popular, amb un 14,5% dels vots i 2 o 3 escons. Podem se situaria en un 9,5%, amb la qual cosa podria perdre un dels dos diputats que té. Ciutadans i Vox, segons l'enquesta, es col·locarien en un 4,8%. Amb aquesta xifra disputarien un dels escons amb el PP.

En les eleccions anteriors, el repartiment va ser de tres diputats per al PP, dos per a Podem i dos per al PSIB-PSOE, per la qual cosa aquests resultats serien un canvi clar en el panorama polític de les Illes.

Si observam les tendències respecte de l'estudi de gener, podem detectar una pujada dels socialistes, que passen del 21,2% al 22,6%. El PP evoluciona de manera molt favorable, ja que l'estudi anterior li donava només un 7,6% enfront del 14,2% actual. Aquesta recuperació s'ha traduït en una caiguda dels altres partits de dretes, ja que Ciutadans baixa des del 9,1% al 4,8%. Vox també cau d'un 6,1% al 4,8%.

L'estudi destaca que el 35% dels enquestats es declaren abstencionistes. Un 4,8% assenyala que votarà en blanc i un 1,6% apunta que no ha decidit el vot. De totes maneres, en el cas de Balears les dades són poc significatives, ja que el nombre d'enquestats és molt baix per poder garantir una fiabilitat alta.

Podeu consultar els resultats de l'enquesta del CIS aquí.

stats