Política 10/02/2020

El PSIB no admetrà la proposta de Vox sobre la conciliació de la vida familiar i laboral

La defineixen com a "incoherent" i remarquen que "no concorda amb la política fiscal i econòmica que promou la formació"

Ara Balears
1 min
El Parlament balear

PalmaLa portaveu parlamentària del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha anunciat que la seva formació no admetrà a tràmit, en el ple parlamentari d'aquest dimarts, la proposició de llei (PDL) llançada per Vox per crear un document que redacti les bases de la conciliació de la vida familiar, laboral i personal a Balears.

Cano ha assegurat aquest dilluns en una roda de premsa que aquesta iniciativa "no aporta gairebé res" i que existeix "suficient marc legal en aquest aspecte", per la qual cosa ha qualificat d'"incoherent" el document, que "no concorda amb la política fiscal i econòmica que promou Vox". A més, la socialista ha assegurat que està "sorpresa" pel "furor" que tenen els populars d'anar als jutjats per reclamar els 78 milions que el govern estatal deu a les Balears en concepte de l'últim trimestre de l'IVA del 2017.

La portaveu socialista ha defensat que aquests doblers "ens corresponen, sí, però estam convençuts que per la via política el tema se solucionarà". A més, ha manifestat que, si es confirma la notícia, "Aina Calvo té un perfil fantàstic" per ser la nova delegada del Govern a Balears i ha afirmat que "ho farà molt bé".

El PSIB també presentarà una proposició no de llei (PNL) en relació amb la gestió, la modernització i la promoció d'àrees industrials a les illes. La diputada socialista Pilar Sansó ha anunciat que el document pretén que el Govern, en col·laboració amb els ajuntaments, faci un estudi de la disponibilitat del sòl industrial existent, entre altres punts.

stats