Política 16/05/2021

El PSIB insta al govern espanyol a erradicar la LGTBIfòbia dels processos judicials

El partit ha registrat una proposició no de llei al Parlament quan es compleixen cinc anys de la llei autonòmica que vetlla pels drets del col·lectiu

ARA Balears
2 min
El el 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

PalmaEl PSIB-PSOE ha registrat una iniciativa en forma de PNL (Proposició No de Llei) al Parlament de les Illes Balears per erradicar la LGTBIfòbia dels processos judicials amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (17 de maig). A més, coincideix que es compleixen cinc anys de l'aprovació de la llei LGTBI (8/2016) del Govern de les Illes Balears, pionera a tot l'Estat i que garanteix els drets de les lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, segons ha informat el partit en un comunicat.

Així, la proposta parlamentària insta el Govern d'Espanya a adoptar les mesures legislatives i administratives oportunes per a la protecció del dret a la igualtat i a la immunitat davant la llei de totes les persones respecte a la seva orientació sexual. També, inclou la prohibició expressa de jutjar l'orientació sexual de les persones en tots els procediments i jurisdiccions.

L'impulsor de la PNL és el diputat Joan Ferrer, però també la signen els grups que donen suport al pacte de govern. Ferrer ha recordat algun dels casos recents de LGTBIfòbia als processos judicials. "Un exemple fou el passat octubre al País Valencià, quan un ciutadà va veure que la seva orientació sexual era inclosa dins un judici, a més de ser obligat a pagar una indemnització per la seva orientació sexual", ha explicat.

Pel que fa al cinquè aniversari de la llei LGTBI autonòmica, Ferrer ha reivindicat que "vàrem ser una de les primeres comunitats a aprovar una llei que mirava pel dret de les persones del col·lectiu LGTBI perquè ningú pugui ser discriminat, maltractat o, fins i tot, considerat malalt per raó de la seva orientació sexual". Així i tot, el diputat ha defensat que "els socialistes volem que les persones LGTBI tinguin una vida plena i que puguin autodeterminar-se com ells o elles vulguin considerar-se".

Per aquesta raó i amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, els socialistes han impulsat un manifest per donar suport a les persones LGTBI que són perseguides i objecte de delictes d'odi o discriminació. Finalment, els socialistes també presentaran als ajuntaments de les Illes Balears una moció per lluitar contra la LGTBIfòbia a través de la promoció de campanyes de sensibilització i de suport cap al col·lectiu LGTBI, instar l'Estat a suprimir les teràpies de reversió i fomentar l'acollida de persones refugiades que fugin dels seus països d'origen per la seva condició LGTBI.

L'STEI adverteix els sindicats

Per la seva banda, l'STEI Intersindical s'ha dreçat a les organitzacions sindicals perquè "es garanteixi l'efectivitat dels drets laborals reconeguts legalment per al col·lectiu LGTBI, així com vigilar i denunciar les conductes discriminatòries que es puguin produir als centres de treball". Així, segons han informat en un comunicat, reafirmen el "compromís amb la lluita contra la LGTBIfòbia a qualsevol àmbit de la vida de les persones".

"Encara que legalment els avenços per la igualtat i contra la discriminació del col·lectiu LGTBI són significatius, encara ens trobam massa sovint situacions de discriminació contra les persones LGTBI", lamenten. Per això, l'STEI Intersindical es compromet a "lluitar contra la LGTBIfòbia tant als centres de treball com als carrers, fent costat a les organitzacions i moviments socials que treballen per defensar els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals", afegeixen.

stats