Política 26/09/2019

El PSIB podria ser la força més votada de llarg a les Illes amb un 27,6% del suport

El CIS atorga a les Balears la mateixa intenció de vot al PP i a Vox, un 10,2%

Ara Balears
1 min
Candidats del PSIB celebrant el resultat de les darreres eleccions autonòmiques

PalmaEl PSIB serà el partit més votat a les Illes segons l'enquesta del baròmetre de setembre del Centre d'Investigacions Sociològiques, que atorga una intenció de vot als socialistes balears d'un 27,6%, davant el 27% que tindria el partit a tot l'Estat.

El segon partit seria el PP, amb un 10,2%, el mateix percentatge que obtindria en l'àmbit estatal. L'enquesta, que té un marge d'error bastant elevat en el cas de les dades autonòmiques, preveu un 5,5% per a Ciutadans, per davall el 7,9% estatal. Unides Podem també davallaria a les Illes respecte del percentatge estatal, d'un 7,6% a un 7%. Finalment, a Vox se li atorga a les Illes un 10,2%, que contrasta molt clarament amb el 4,5% de tot l'Estat.

Corregides les dades i tenint en compte el percentage sobre els vots que s'emetrien, el PSOE de Pedro Sánchez continua sent la força preferida pels votants espanyols i aconseguiria un 34,2%, davant el 28,5% que va tenir en les darreres eleccions.

En un estudi que encara no inclou la candidatura d'Íñigo Errejón i Més País, confirmada aquest dimecres, el PP té un 17% d'intenció de vot (poc més que el 16,7% del 28-A) i Vox, un 7,5%, tres punts per sota del 10,26% que va aconseguir a l'abril. Ciutadans té un 12,9% d'intenció de vot, una pèrdua de gairebé tres punts respecte del 15,86% de les darreres generals, i Podem amb un 11,2%, tres punts per sota del 14,31% que va aconseguir a l'abril, als quals se sumaria l'1% d'En Comú Podem i el 3,3% d'Esquerra Unida, calculats per separat a l'enquesta.

stats