Política 14/04/2021

El PSIB i Podem demanen al PP que deixi les "acusacions" i les "històries falses" sobre les vacunacions

El president dels populars, Biel Company, ha dit que han tornat a registrar una bateria de preguntes per saber "si els consellers de l'Executiu s'han vacunat"

ARA Balears
2 min
La portaveu del PSIB, Pilar Costa.

El PSIB i Podem han criticat el Partit Popular per les "acusacions" i les "històries falses" sobre la vacunació dins del Govern balear, després que aquest dimarts la diputada Núria Riera demanàs a la consellera de Salut, Patricia Gómez, si la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja està vacunada. 

El portaveu de Podem, Alejandro López, ha censurat durant la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus d'aquest dimecres que "alguns partits es dediquen a sembrar el dubte" amb aquesta qüestió i "el dubte en política és molt perillós". Així mateix, ha remarcat que en el partit "no s'ha vacunat ningú sense que li tocàs".

Per part seva, la portaveu del grup socialista, Pilar Costa, ha lamentat que el PP es dediqui a "llançar històries falses, rumors i insinuacions". "Lamentam que el PP s'hagi convertit en el partit de les falsedats i la rumorologia, fent acusacions amb una obsessió gairebé malaltissa", ha criticat Costa. En aquest sentit, la portaveu ha convidat el president del PP, Biel Company, a "dir clarament si coneix algun cas concret" de les suposades vacunacions irregulars dins del Govern.

Tot i això, Company ja ha anunciat que "a causa de l'opacitat del Govern" amb relació a aquest tema, el seu grup ha tornat a registrar una bateria de preguntes per saber "si els consellers de l'Executiu, els actuals i els que ja no hi són, s'han vacunat, quan ho varen fer i els motius pels quals ho han fet, si n'és el cas". A més, el dirigent dels populars ha recordat que aquesta no és la primera vegada que demanen aquesta informació i que mai no han obtingut resposta.

Cal recordar que l'Oficina Anticorrupció va demanar en un inici que el Govern donàs les dades de vacunació de 130.000 persones per investigar la vacunació de càrrecs. Després de rebre una resposta negativa de l'Executiu, que va assegurar que es podria vulnerar el dret a la intimitat dels ciutadans si es donaven aquestes dades, l'Oficina va afinar el tret i va demanar la informació relativa a només 1.600 càrrecs de la Comunitat Autònoma, els consells insulars i els ajuntaments, inclosos els gerents dels hospitals de les Balears.

stats