Política 01/06/2020

El PSIB, en contra que el decret de reactivació econòmica es tramiti com a projecte de llei

Ciutadans, el PP i El Pi reclamen que s'hi puguin incorporar esmenes

Maria Llull
2 min
El PArlament validarà dimarts el decret de reactivació econòmica del Govern

PalmaEl decret de reactivació econòmica que se sotmetrà a validació dimarts al Parlament ha estat el protagonista de les rodes de premsa dels grups parlamentaris d'aquest dilluns. Malgrat les peticions de l'oposició perquè es tramiti com a projecte de llei, el PSIB s'ha posicionat en contra d'aquesta possibilitat perquè podria incloure canvis que generarien "incertesa jurídica" a treballadors i empresaris, segons ha apuntat la diputada socialista, Mercedes Garrido.

"El decret està format per mesures transitòries, temporals i urgents, i no té sentit que es puguin veure afectades per la tramitació", ha comentat Garrido, qui ha recordat que la norma va entrar en vigor des del moment de la seva publicació en el BOIB. "Les mesures s'han d'aplicar sense la incertesa que es puguin modificar", ha afegit la diputada socialista, a més d'afirmar que, "en un moment d'extrema necessitat, s'han de posar en marxa mesures extremes".

Per la seva banda, el PP ha anunciat que votarà en contra del decret perquè, a més de ser "deficitari" quant a mesures d'impuls econòmic, "no ha estat consensuat amb ningú", segons ha explicat el portaveu adjunt dels populars, Toni Costa. "Votarem a favor que sigui tramitat com a projecte de llei", ha afegit. Costa també ha destacat que aquesta legislatura "s'està governant a cop de decret. Se n'han fet deu i ni un s'ha tramitat com a projecte de llei", ha criticat. "Això s'ha acabat. A partir d'ara, el PP serà estricte amb el menyspreu a aquesta cambra", ha dit el diputat popular.

D'altra banda, El Pi també ha anunciat que votarà a favor de la tramitació del decret de reactivació econòmica com a projecte de llei, malgrat que els regionalistes donen suport a aquesta normativa. "Vàrem apostar pel decret perquè inclou mesures imprescindibles, però votarem a favor que es tramiti com a projecte de llei. S'ha de poder debatre i seria incongruent dir que no", ha indicat la portaveu d'El Pi, Lina Pons, qui també ha reclamat que Armengol faci públic ja el pla del Govern per a la conciliació.

Per part de Ciutadans, Marc Pérez-Ribas ha anunciat l'abstenció de la formació taronja i el vot a favor que es tramiti com a projecte de llei. "Cal esmenar-lo i millorar-lo", ha dit Ribas, qui també ha criticat que no s'hagi convocat una mesa d'experts per elaborar la norma i que no hagi inclòs "la suspensió de l'ecotaxa".

stats