Política 04/11/2019

El PSIB es compromet a blindar constitucionalment les pensions

Pons ha demanat el vot socialista "de les persones majors, però també de la gent jove", per "garantir el sistema públic de pensions"

Ara Balears
1 min
L'exclusivitat de la pensió de viduïtat es dona amb més força entre les dones.

PalmaEl candidat del PSIB-PSOE per les Balears al Congrés, Pere Joan Pons, ha anunciat aquest dilluns el compromís del partit de reformar la Constitució per blindar el sistema públic de pensions, si Pedro Sánchez és reelegit president del govern espanyol. Els socialistes també es comprometen a revalorar les pensions, sempre d'acord amb l'IPC real, una mesura que s'aplicaria ja el 2020.

"El Partit Socialista és el que garanteix l'estat del benestar i el sistema de pensions", ha afirmat Pons, que també s'ha compromès a "tornar al Pacte de Toledo" amb el propòsit de "garantir i estabilitzar aquest model que tant de benestar aporta als ciutadans".

En aquest sentit, el polític socialista ha recordat que el PP, després del govern de Zapatero, es va trobar "més de 66.000 milions a la guardiola de les pensions", mentre que a l'inici del govern de Pedro Sánchez, fa 15 mesos, "hi trobam poc més de 8.000 milions". Per això, Pons ha demanat el vot socialista "de les persones majors, però també de la gent jove", per "garantir el sistema públic de pensions".

stats